SOFIA LIVE FESTIVAL с високо признание от Европа

  • Сподели:
SOFIA LIVE FESTIVAL с високо признание от Европа

Един от най-младите и обещаващи музикални фестивали в София SOFIA LIVE FESTIVAL получи висока оценка от европейската културна общност.

За първи път български фестивал е поканен да стане член на “Европейската асоциация на фестивалите” редом до едни от най-големите и легендарни имена като INmusic festival, Pinkpop, Nova Rock, Rock am Ring, Rock im Park, Rock Werchter, Exit Festival, Sziget Festival, Wacken Open air, Primavera Sound и още много други.

Това признание ни прави изключително горди и ни дава още повече сили,  вдъхновение и вяра да продължаваме да се развиваме и гоним високите цели, които сме си поставили!
“За нас това е показателно, че София все по-успешно развива културния сектор, а съвместната ни работа с културните оператори може да получи висока оценка от международната музикална индустрия. Фестивалите имат съществено значение за развитието на българската музикална култура и се утвърждават като един от важните фактори в икономическото развитие на градовете.” – коментира заместник-кметът на Столична община Мирослав Боршош.

SOFIA LIVE FESTIVAL зае ярко място в културния календар на столицата и получава пълна подкрепа от Министерство на културата.
„Това е знак, че общите ни усилия са насочени в правилната посока, както и доказателство, че българската музикална култура ясно заяви видимостта си на световната карта на авторитетните музикални фестивали!

Радваме се, че мисията за подкрепа на българските изпълнители и българската музика печели нови и нови съмишленици и вярваме, че това постижение няма да бъде изолирано явление, а напротив – ще успее да мотивира всички участници в българската културна сцена да следват творческите си идеи и да се развиват свободно.“ – коментират от министерството.

Благодарим на Столична Община и Министерство на културата за безкористната подкрепа. Благодарим на всички партньори, които повярваха в нас, на всички участници и целия екип, който работи неуморно, за да стигнем до тук!
Европейската фестивална асоциация „YOUROPE“  е основана през 1998 г. Оттогава се е превърнала в най-важната асоциация на европейските фестивали за популярна музика.

Днес тя представлява 112 фестивала и асоциирани членове от 26 европейски държави. 

Общата цел на асоциацията е да укрепи и подобри европейската фестивална сцена, насърчавайки развитието и популяризирането на разнообразни артистични и културни проекти, свързвайки различни култури. По този начин членовете на YOUROPE искат да вдъхновят своята публика, да си сътрудничат с други културни организации и да дадат своя принос за развитието на европейското общество.