Театър „София“ открива новия сезон с постановка на Теди Москов

  • Сподели:
Театър „София“ открива новия сезон с постановка на Теди Москов

Театър „София“ открива сезон 2021/2022 днес с постановката на Теди Москов „Няма да платим! Няма да платим!“, която е в топ 3 на най-гледаните през миналия сезон, а Неда Спасова и Николай Върбанов получиха номинации за „Аскеер“ за ролите си в нея. При хубаво време до края на месец септември представленията ще се играят на откритата сцена в парка „Заимов“, а началният час е 20:30. Ако климатичните условия не го позволяват, ще се местят вътре, на Голяма сцена, при 50% заетост на местата, но часът остава същият.

Касите на бул. „Янко Сакъзов“ и на ъгъла на ул. „Г.С.Раковски“ и ул. „Славянска“ вече са отворени и очакват любителите на театралното изкуство с атрактивни предложения. Новото от този сезон е възможността за закупуване на семеен билет. Цената за места по избор за двама възрастни и две деца до 18 години е 50 лв., а за двама възрастни и едно дете – 44 лв.

По случай 17 септември – Деня на София, най-големият общински театър на столицата, носещ нейното име, при покупка на един билет подарява втория. Постановката, на която жителите и гостите на София ще могат да се насладят е „Женитба“ по Гогол. Тя е избрана не случайно, защото дава един друг поглед към вярата, надеждата и любовта - за това как, потънали в собствените си страхове, сме изгубили сетивата си да забелязваме другия, а това прави влюбването невъзможно. Гоголевите герои винаги се хвърлят към надеждата, когато тя се появи, но се отказват миг преди да я постигнат, защото не вярват, че заслужават да бъдат щастливи. Възможен ли е друг финал? Отговорът зрителите ще видят на 17 септември.