Терминатор: Генисис - завръщането на Шварценегер като Т 800

  • Сподели:
Терминатор: Генисис - завръщането на Шварценегер като Т 800

31 години след появата на първия "Терминатор", по-миналата седмица (в България) и миналата (в Америка) беше премиерата на "Терминатор: Генисис".

След като Шварценегер пропусна "Терминатор: Спасение", този път австриецът се завърна в култовата си роля. За образите на Джон Конър, Сара Конър и Каил Рийс бяха избрани Джейсън Кларк, Емили Кларк и Джей Кортни.

"Терминатор: Спасение" ни остави в 2018 година с Джон Конър (Крисчън Беил), застанал начело на Съпротивата след жетрвоприношението на Маркъс (Сам Уортингтън).

"Терминатор:Генисис" ни отвежда в 2029 година, където Джон Конър (Джейсън Кларк) води "последна" битка с машините и изпраща Каил Рийс (Джей Кортни) да спаси майка му – Сара Конър (Емили Кларк) от изпратения преди това Терминатор – Т 800.

Пристигането на Каил Рийс в 1984 година е различно, тъй като там вече го чакат Сара и "Пазителят" ѝ – репрограмираният Т800 (Арнолд Шварценегер).

"Терминатор: Генисис" поставя различни времеви линии – отвежда историята в друга насока. Филмът се завръща към оригиналната история от първия филм, като прави директна връзка с него.

Изборът на Емили Кларк и Джей Кортни като Сара Конър и Каил Рийс е оправдан. На екрана определено се усеща химия между тях. Визуална прилика между Кларк и Линда Хамилттън (изиграла Конър в първите две части) има.

Тук героинята Сара е показана като борбена личност – готова да се изправи срещу опасностите. Има заиграване с репликите. Ако Каил Рийс (Майкъм Бийн) казва на Сара – "Come with me, if you wanna live" ("Ела с мен, ако искаш да живееш!") в първата част, то в "Генисис" тя е тази, която изрича думите този път.

Макар и някои от критиците да изказват отрицателни отзиви за новата част от поредицата, на мен филмът ми хареса. От актьорската игра до визуалните ефекти – всичко беше на ниво.

Историята, въпреки изглеждаща на пръв поглед заплетена с различните времеви линии, е завладяваща. Да се види Шварценегер отново в една от ролите, която го направи известен, е повече от обещаващо.

В тази част се усеща химия между актьорите, екшън, комедийни моменти и напрежение. Не трябва да се забравя и актьорската игра на Джейсън Кларк. Той ни представя героя на Джон Конър в съвсем друга светлина.

Макар и първите два филма да оставт класика, мисля че "Генисис" заслужава уважение и е интересно предложение.

Дали "Теминатор: Генисис" ще даде началото на нова поредица, както се говори и ще очакваме ли следващото продължение през 2017 година, оставяме на продуцентите и времето.

Терминатор: Генисис - завръщането на Шварценегер като Т 800

"Терминатор: Генисис" се завръща към оригиналната история от първия филм, като прави директна връзка с него