Том Джоунс с рекорд на 80 години

  • Сподели:
Том Джоунс с рекорд на  80 години

На 80-годишна възраст Том Джоунс се превърна в най-възрастния мъж, оглавил престижната класация за албуми във Великобритания с новия си студиен проект Surrounded By Time.

Почетното място му бе отредено 56 години след първия му албум и дебют в класацията - Along Came Jones (1965). До момента най-възрастният артист на върха на класацията беше късната Вера Лин на 92 години с великата й хит колекция от 2009, но Джоунс е първият артист, който постига такъв успех с нов албум. Той е и първият Уелски изпълнител под номер 1 за последното десетилетие след Marina & the Diamonds през 2012.

Том Джоунс споделя: “Това постижение е огромно, просто невероятно. Горд съм с всеки, който ми помогна за създаването на албума. Работих с уникален екип и резултатът е невероятен. Прекрасно е, че публиката ми е позволявала да се изразявам музикално във всеки един момент от живота си и винаги ме е подкрепяла. Благодарен съм завинаги.

Албумът Surrounded By Time представя Том Джоунс в една по-експериментална светлина. Съпродуценти на проекта са Ethan Johns и Mark Woodward и той бележи ново пространсто със звуков пейзаж с устойчиво музикално майсторство и вокален талант, които пресъздават палитра от песни с огромна важност за артиста и повлияли дългата му, непредсказуема, но безспорно впечатляваща кариера. Част от песните в албума са написани от велики имена в света на музиката като Bob Dylan, Cat Stevens/Yusuf Islam, Terry Callier, Michel Legrand.