Том Джоунс събра мислите си в нов албум

  • Сподели:
Том Джоунс събра мислите си в нов албум

Сър Том Джоунс е артист със забележителна музикална кариера. Днес на 80-годишна възраст, след половин век на сцена и над 100 млн. продадени копия на албумите си, той се впуска в ново експериментално, музикално пътешествие с 42-рия си студиен албум – Surrounded By Time.

През януари излезе първият сингъл от него – Talking Reality Television Blues, придружен от музикално видео. Песента проследява историята и влиянието на телевизията като Джоунс заявява: “Бях там, когато стартира телевизията, не знаех, че ще стана част от нея. Но може да се окаже, че нейната сила е да ни напомня колко прекрасни, луди и изобретателни сме, но и колко страшна може да е реалността, която тя отразява”.

Съпродуценти на новия албум Surrounded By Time са Ethan Johns и Mark Woodward и той бележи ново пространсто със звуков пейзаж с устойчиво музикално майсторство и вокален талант, които пресъздават палитра от песни с огромна важност за артиста и повлияли дългата му, непредсказуема, но безспорно впечатляваща кариера.

Част от песните в албума са написани от велики имена в света на музиката като by Bob Dylan, Cat Stevens/Yusuf Islam, Terry Callier, Michel Legrand.

Том Джоунс събра мислите си в нов албум