U2 пускат свои концерти в Youtube

  • Сподели:
U2 пускат свои концерти в Youtube

U2: The Virtual Road – серия от 4 концерта на легендарните ирландски музиканти от U2 ще бъдат излъчени за първи път ексклузивно в YouTube канала на бандата и ще бъдат достъпни за стрийминг в следващите 48 часа.

Първият концерт ще бъде излъчен утре, 17 март, когато се празнува Денят на Свети Патрик. U2 Go Home: Live From Slane Castle отбелязва завръщането на бандата към легендарния й ирландски концерт от 1 септември 2001. В ексклузивно YouTube събитие, Dermot Kennedy ще открие шоуто със солово изпълнение, записано миналата седмица в близост до Лос Анджелис.  

На 25 март феновете ще могат да се насладят на U2: Live At Red Rocks – концерт, записан на 5 юни 1983 в Red Rocks Amphitheatre в Колорадо, САЩ по време на турнето на бандата War Tour. Шоуто дефинира музикалната кариера на U2, а пропитото с дъжд изпълнение на бандата на тази емблематична концертна локация утвърждава U2 като една от най-великите свирещи на живо групи в света. Още една номинирана за „Грами“ банда от Дъблин, Fontaines D.C., ще открие концерта с изпълнение, записано в родния й град миналата година.

Турнето PopMart Tour “взривява” Мексико през декември 1997 със запомнящо се шоу на стадиона Foro Sol Stadium. На 1 април феновете ще могат да видят Carla Morrison в подгряващо изпълнение за U2, само в YouTube, преди много специалния, единствен по рода си концерт Popmart: Live From Mexico City.

През декември 2015, U2 се завръщат в Париж, по-малко от месец след терористичната атака в града от 13 ноември, за да представят двата си отложени заради неприятните събития концерти. iNNOCENCE + eXPERIENCE: Live in Paris бележи последния концерт от турне на U2, незабравима вечер с емоционално изпълнение на класиката на Patti Smith - People Have The Power. На 10 април YouTube ще излъчи концерта за 1-ви път с подгряващо изпълнение на френската банда Feu! Chatterton.

"Помним всеки наш концерт, но тези 4 определено са най-запомнящите се… Вълнуващо е, че отново ще сме на път… Ще се докоснем до магията на виртуалното турне… И сме особено развълнувани, че с нас ще бъдат такива брилянтни музиканти като Dermot Kennedy, Fontaines D.C., Carla Morrison и Feu! Chatterton“, казват Bono, The Edge, Adam and Larry от U2.