U2 стартират резиденцията си в Лас Вегас с новото парче ''Atomic Citу''

  • Сподели:
U2 стартират резиденцията си в Лас Вегас с новото парче ''Atomic Citу''

Часове преди първото шоу от резиденцията на U2 в Лас Вегас, "U2:UV Achtung Baby Live At Sphere", ирландската рок група пусна чисто нова песен, озаглавена “Atomic City”.

Продуцирана от Jacknife Lee и Steve Lillywhite, тя е записана в Sound City в Лос Анджелис и дава началото на поредицата от 25 концерта, посветени на основополагащия им албум Achtung Baby от 1991 г. “Atomic City” е три минутна почит към магнетичния дух на пост-пънка от 70-те години и е вдъхновена от звученето на рок бандата Blondie, чиято пионерска работа с италианския композитор Giorgio Moroder има голямо влияние върху музиката на U2.

Видеоклипът е режисиран от Ben Kutchins и показва изпълнение на песента от U2 късно през нощта в центъра на Лас Вегас, на същото място на улица "Fremont Street", където Bono, The Edge, Adam Clayton и Larry Mullen Jr.  заснемат култовия си клип към "I Still Haven't Found What I'm Looking For" преди повече от 36 години. 

Bono казва: "Това е любовна песен към нашата публика ...където сте вие, там ще бъда и аз". 

Заглавието на песента не е случайно - през 50-те години на миналия век Лас Вегас е бил известен като "Атомният град" и рекламиран като център на атомния туризъм поради близостта си до полигона в Невада.

С концерта си днес, 29-ти септември, U2 ще открият новата най-модерна зала в света - The Sphere. Този последен амбициозен проект е посветен на прочутия им албум Achtung Baby, както и на съпътстващото го турне, единственото по рода си - ZOO TV Tour -  което утвърждава репутацията им на артисти, постоянно разширяващи границите на изпълненията си на живо с шоута, включващи най-новите технологии и иновации.