Улични контрасти

  • Сподели:
Улични контрасти

Замисляли ли сте се какво пропускате, докато отивате сутрин на работа? Замисляли сте се, че в ежедневното бързане пропускате цял един свят? Свят, в който сме всички ние – паралелна реалност, която подминаваме без да се замислим, а всеки от нас оставя следа.

Всъщност улиците, по които минаваме всеки ден са доста цветни на емоции, настроения и най-вече на човешки съдби. Цветни, а в същото време просто черни или бели. Трагично или комично? Да се смеем ли или да плачем? Да съчувстваме ли или да приемем животът такъв какъвто е и да гледаме на всеки ден като на подарък, на който да се радваме?

В крайна сметка се оказва, че дните ни, улиците и хората не са нито черни, нито бели. Във всеки и във всичко има и от двете. По-важното е всеки от нас да вдигне глава и да се огледа – да отвори очите си за заобикалящите го съдби и сам да реши през какви очила ще гледа на света.

Независимо дали сте почитатели на уличната фотография или не, заповядайте на премиерната изложба "Контрасти" на фотографа Иван Маранов, за да погледнете през неговия обектив и да станете свидетели на кадри, за които досега съзнанието ви е било затворено. Посетете представянето на творчеството на Иван Маранов от 18 февруари 2015 г. (сряда) до 8 март 2015 г. и следващата ви разходка по градските улици ще придобие друг смисъл!

Специално подбраните фотографии от колекция "Контрасти" с куратор доц. Петър Абаджиев ще очакват своите посетители всеки ден след откриването, което ще се състои на 17 февруари в 18.00 часа: от 18.02.2015 до 08.03.2015 в Галерия "България" – Мраморно фоайе, Концертен комплекс "България", ул. "Бенковски" 1.

Надникнете в малка част от запечатаните от Иван Маранов мигове тук, а на изложбата ще ви очакват нови изненади!

Снимки: Иван Маранов

Улични контрасти
Улични контрасти
Улични контрасти
Улични контрасти
Улични контрасти
Улични контрасти
Улични контрасти
Улични контрасти
Улични контрасти
Улични контрасти