Виктория от Евровизия ще бъде домакин на креативен лагер в Приморско

  • Сподели:
Виктория от Евровизия ще бъде домакин на креативен лагер в Приморско

Приморско ще се превърна в креативен център на Европа. В продължение на 14 дни морският град ще бъде домакин на международния лагер Primorsko Creative Camp 2021, който ще събере на едно място представители на музикалния бизнес, киното, телевизията, танцовото изкуство и комуникациите от България и Европа, за да обменят опит и да работят по предстоящи творчески проекти. Домакин на събитието ще бъде Виктория, която представи България на конкурса Евровизия 2021.

Креативният лагер ще бъде открит с грандиозен концерт на сцената до Община Приморско. В него централна роля ще има българският представител на Евровизия 2021 – Виктория, която през месец май донесе на България 11-то място на Евровизия 2021 с песента Growing Up is Getting Old.

Кметът на Община Приморско д-р Германов споделя: “Много сме горди, че Приморско отново се превръща в гореща точка за креативните начинания в Европа. Инициативи като Primorsko Creative Camp 2021 дават възможност на млади таланти от България да работят с наложили се имена от цяла Европа и да усъвършенстват своите умения. Надяваме се, че събитието ще се превърне в традиция и ще продължи да се разраства.”

Геновева Христова, организатор на международния креативен лагер, споделя: “През изминалата година си поставихме амбициозната цел да съберем музиканти от цяла Европа в красивия град Приморско, а тази година решихме да обогатим програмата и добавихме още няколко ключови креативни индустрии. Вярвам, че това събитие може да бъде за пример и съм горда, че с времето то се превръща в традиция.”