Заека ни потапя в най-дълбокото синьо в новата песен на NiB: Now in Bulgaria

  • Сподели:
Заека ни потапя в най-дълбокото синьо в новата песен на NiB: Now in Bulgaria

NiB: Now in Bulgaria, авторският музикален проект на Николай Бекриев или Заека от Анимационерите, представя ново парче, което дава силна заявка за нов фаворит на феновете на алтернативната формация.

Моят подводен Рим има дълга и необикновена история. Откриващият риф се ражда точно преди осем години в бар в София, където Николай Бекриев избира да прекара вечерта под музикалната селекция на Краси Москов. Следва поредица от неуспешни опити за опитомяване на идеята. Неочакваният катализатор за песента е автобиографията на Flea от Red Hot Chili Peppers, споделя Заека. Страниците на книгата са онзи липсващ елемент, който намества парченцата от пъзела.

Крайният резултат е повече от впечатляващ. Моят подводен Рим започва с магически риф, който се развива амбициозно и въвежда слушателя в поредната остроумна игра на думи, предизвикваща въображението. А „най-дълбокото синьо" е рефренът, който феновете на алтернативната музика в България скоро ще повтарят.

За видеото на песента NiB: Now in Bulgaria отново се оставя в ръцете на тандема Стефка Николова и Васил Стефанов. В клипа на Моят подводен Рим главният герой търси отговори на въпросите в главата си от атрактивна психоаналитичка, в ролята на която се превъплъщава танцьорката и хореограф Дима Русева. „Искахме забавно и безотговорно видео за това, какво става в главата на някой, докато слуша тази песен. А може би не става точно това!?“, коментират режисьорите.

Интерпретацията е отворена за всички в софийския бар "Петък", домакин на премиерата на сингъла и официалния клип към него в неделя в 20:00. След прожекцията на видеото NiB: Now in Bulgaria ще свири на живо и с пълнокръвна банда за първия си клубен гиг. Във формацията се включват Илиян Велев – Drumzy (Macrophone, Barbarones) – барабани, Мартин Евстатиев (Der Hunds, Subtierra) - бас и Христо Костов (китарист за Hayes & Y на лайвовете им в България).

YouTube премиерата на видеото към Моят подводен Рим е на 28 ноември в 00:00.

Част от финансирането на видеото е извършено по програма „Културен фонд“ на Музикаутор за 2021 г.