Залозите „Кой е убиецът?“ отново са на дневен ред

  • Сподели:

Какво прави един хорър филм добър? Без никакво съмнение, силният и запомнящ се злодей. В деня на премиерата на дългоочакваната нова част на една от най-оригиналните и емблематични поредици в киното, ветераните Дйвид Аркет, Кортни Кокс и част от младите звезди на новия Писък обръщат поглед към енигматичния Гоустфейс. Паметният силует, зловещата призрачна маска, любовта му към игричките, рязко контрастираща с неговата безпощадност и жестокост и особено мистериозната му идентичност – под маската може да се крие всеки – това са само част от отличителните характеристики, които превръщат Гоустфейс в икона на жанра. Той отново е тук, по-страшен от всякога. Когато видиш, дъхът ти секва.

По изключително оригинален и страховит начин Писък отваря 25-годишната поредицата за новото поколение, като в същото време остава верен на наследството на оригинала на Уес Крейвън. Филмът предлага много от превърналите се в класика елементи на фрайчайза, в комбинация с нови изненадващи посоки и обрати, които ще държат в напрежение до последния момент както феновете на поредицата, така и тези, които за първи път се сблъскват с историята на Сидни и Гоустфейс.

 

За филма:

25 години след като поредица от брутални убийства шокира жителите на малкото и спокойно градче Уудсбъро, нов убиец надява емблематичната маска на Гоустфейс и започва да избива група тийнейджъри, възкресявайки тайни от смъртоносното минало на града. Ветераните от няколко сблъсъка с различни проявления на безмилостния Гоустфейс Сидни Прескот, Гейл Уедърс и Дюи Райли се събират отново в опит да разкрият мистерията и да спасят младежите и себе си преди да е станало твърде късно. Този път обаче има нещо различно – правилата на играта за оцеляване са вече други…

Режисьори на Писък са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет (Докато смъртта ни раздели), по сценарий на Джеймс Вандербилт (Зодиак, Невероятният Спайдър-мен) и Гай Бизик (Докато смъртта ни раздели, Castle Rock). Оригиналният сценарист на поредицата Кевин Уилямсън (Знам какво направи миналото лято, Факултетът) се завръща като изпълнителен продуцент. В ролите на Сидни, Гейл и Дюи отново влизат звездите Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет, а към тях се присъединяват Джак Куейд, Марли Шелтън, Мелиса Барера, Джена Ортега, Дилън Минет и др.

Готови ли сте да се изправите лице в лице с Гоустфейс? Писък ви очаква от  14 януари, само в кината и 4DX.