„Женитба“ в Театър „София“ с нова булка

  • Сподели:
„Женитба“ в Театър „София“ с нова булка

На 8 юни от 20:30 часа е премиерата на открита сцена „На стълбите“ пред Театър „София“ на една от най-известните театрални комедии – „Женитба“ от Гогол. Режисьорът Елена Панайотова е подходила към текста през призмата на актуалните днес теми и съвременността, а в ролята на булката за първи път влиза младата актриса Йоанна-Изабелла Върбанова. Останалите имена в актьорския състав са: Симона Халачева, Лора Мутишева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Юлиан Малинов, Николай Върбанов, Юлиян Рачков, Николай Димитров и Росен Белов.

Темата на пиесата предизвика сред нас бурни спорове, появиха се различни гледни точки за и против брака, за смисъла на женитбата и смисъла на избора. За това как, потънали в собствените си страхове, сме изгубили сетивата си да забелязваме другия, а това прави влюбването невъзможно. И когато оживяха нашите герои, се роди една приказка, но не за любовта. Една приказка за избора, за способността на човек да избира партньор в живота си. Една комедия за свят, в който винаги се намират сватовници, умело управляващи „пазара“ от самотни мъже и жени и разсмиващи ни с невероятната си изобретателност. Една история за „малките“ хора, които не посмяват да мечтаят и хванати в капана на обществените предразсъдъци, се надяват единствено женитба да ги спаси от самотата им“, разказва режисьорът Елена Панайотова.

За втора поредна година Театър „София“ кани зрителите на откритата си сцена „На стълбите“ пред театъра. Освен „Женитба“, „Развратникът“ и „Кашонът“ също ще направят своите премиери навън – съответно на 4 и 11 юни. Пълната лятна програма може да намерите на сайта на Театър „София“. При лоши климатични условия постановките ще се играят вътре, на Голяма сцена, но с летния начален час - от 20:30.

„Женитба“ в Театър „София“ с нова булка