Ан Друян: "Космос: Възможни светове"

  • Сподели:
Ан Друян: "Космос: Възможни светове"

"Космос: Възможни светове" от издателство "Егмонт"

Автор на сензационното продължение на световния бестселър "Космос" от Карл Сейгън е съпругата му Ан Друян. Изданието допълва новия сезон на легендарното предаване, което е с премиера в края на март по National Geographic.

През 1980 г. визионерите Карл Сейгън и Ан Друян създават проект, който ще се превърне в телевизионна емблема на 20 век и в абсолютен феномен сред книгите, посветени на науката.

Днес в библиотеките по света има повече от 40 милиона екземпляра от нея, а точно 40 години по-късно Ан Друян представя нейното продължение – "Космос: Възможни светове".

Отново опирайки се на невероятната сила на съвременната наука, "Космос: Възможни светове" е триумфално пътешествие из миналото и настоящето на човечеството и чертае изпълнена с надежда картина на нашето бъдеще.

Книгата е допълнение към едноименната продукция на National Geographic, с която най-обичаната научна поредица на планетата се завръща на телевизионния екран от 29 март.

Книгата съдържа непубликувани досега материали и спиращи дъха фотографии. Разяснявайки и най-сложните съвременни научни концепции, отвежда читателя на далечно приключение през времето и пространството – през 14 млрд. години космическа еволюция към едно удивително бъдеще.

Ан Друян ще ви срещне с не толкова популярни герои, чийто принос за науката обаче е безценен. Сред страниците ще откриете историята на неизвестен гений, изпратил 50 години напред в бъдещето писмо, напътствало успешната мисия на "Аполо" до Луната.

И друга история за учен, осъществил контакт с древна форма на живот, която, подобно на нас, използва символен език за общуване, или историята за слабо известния учен, който предостави на хората ключа към един отдавна изгубен свят. Преди повече от 200 години същият този човек разкри и логическа дупка в реалността, която все още остава необяснена, въпреки всички усилия на Айнщайн.

За автора

Ан Друян е творчески директор на Проекта на НАСА за изпращане на съобщения в междузвездното пространство с апаратите "Вояджър" и програмен директор на първата мисия за пътуване в далечния Космос с космически кораб със светлинни платна, изстреляна през 2005 г. с руска междуконтинентална балистична ракета.

Двамата с покойния ѝ съпруг Карл Сейгън са съавтори на първата телевизионна поредица "Космос. Лично пътуване", която печели награда "Еми" през 1980 г. и награда "Пийбоди".

Автор е на още шест книги, станали бестселъри на "Ню Йорк Таймс". Тя е един от създателите и продуцентите на игралния филм на "Уорнър Брос" – "Контакт", с участието на Джоди Фостър и режисиран от Робърт Земекис.

Друян е главен изпълнителен продуцент, режисьор и съавтор на "Космос: Пътешествие в пространството", продуциран за FOX и National Geographic Channel, за която през 2014 г. печели награди "Пийбоди", "Еми" и наградата на Гилдията на продуцентите.

Филмът с 13 номинации за "Еми" е гледан в 181 страни. Тя е изпълнителен продуцент, сценарист, режисьор и създател на "Космос. Възможни светове".

Ан Друян: "Космос: Възможни светове"

"Надявам се, че "Космос: Възможни светове" ще пробуди възможно най-широка световна аудитория за съкровените търсения, които съставляват сърцевината на науката. Ще се срещнете с нови герои, които са били готови да жертват живота си, пред това да изрекат лъжа или да застрашат бъдещето. "Космос: Възможни светове" е една визия за бъдещето, която все още бихме могли да постигнем, ако притежаваме мъдростта и волята да действаме според онова, което ни казват учените."