Андреа ди Робилант: "Есен във Венеция"

  • Сподели:
Андреа ди Робилант: "Есен във Венеция"

"Есен във Венеция" от издателство "Колибри"

"Есен във Венеция" (превод: Надя Баева) връща читателя към есента на 1948 година, когато Ърнест Хемингуей и четвъртата му съпруга посещават за пръв път неповторимата Венеция. Тогава той е почти петдесетгодишен и не е публикувал роман от цяло десетилетие.

И ето че не само градът грабва сърцето му, но и негова жителка – Адриана Иванчич, красива венецианка, току-що завършила гимназия. Връзката им (по твърдение и на двамата чисто платонична) трае дълги години, през които Адриана вдъхновява трийсет години по-възрастния Хемингуей да завърши великите си финални творби.

В увлекателната книга на Робилант, която по-скоро се чете като роман, отколкото биография, срещаме любовници, бивши съпруги, приятели, издатели и дори напълно непознати хора, които Папа увлича в своите празнувания, мании и драми.

За автора

Андреа ди Робилант е роден в Италия, получил е образованието си в Колумбийския университет, където специализира международни отношения. Автор е на "Венецианска любов", "Лучия: венецианският живот в епохата на Наполеон", "Неустоимият север: от Венеция до Гренландия по следите на братята Зен" и "В преследване на розата". Живее в Рим.

Откъс

Писателят пристига в София за среща с почитателите на "Папа Хемингуей" и увлекателната биографична проза, която ще се състои на 22 януари от 19:00 ч. в Casa Libri! Вход свободен.