„Аниша, детективка по случайност“ 2 ни потапя в нови приключения

  • Сподели:
„Аниша, детективка по случайност“ 2 ни потапя в нови приключения

„Здравей, аз съм Аниша! Заедно с моите приятели ще участвам в Националния училищен фестивал на науката. Но има един проблем... нашият вулкан ЕКСПЛОДИРА и наводни училището! Дали допуснахме грешка, или някой се опитва да ни отстрани от състезанието, за да спечели голямата награда?“

Любимата героиня на малките читатели на издателство „Кръг“ се завръща в нова книга. В края на октомври излезе втората част от вълнуващата поредица от Серина Пател. В „Аниша, детективка по случайност. Училището – отменено“ Аниша и приятелите й са по следите на злосторник, саботирал най-важния им научен експеримент. „Твоят мозък е твоята суперсила, това, което те прави специална“, казва баба й. Ще успее ли Аниша да използва своите умения, за да разплете сложната загадка? „Училището – отменено“ е достойно продължение на първата книга от поредицата, изпълнено с огромна доза хумор и увлекателен сюжет. От издателство „Кръг“ и този път са поверили превода в ръцете на талантливата Майре Буюклиева, а забавните илюстрации са дело на Ема Маккан, която твори в екип с авторката.

Аниша Мистри е интелигентна, практична и добросърдечна десетгодишна дама, която изпитва голямо влечение към природните науки, вярна е на приятелите си и мечтае да бъде първото хлапе в Космоса.

Във втората книга за малката детективка, тя няма търпение да покаже своя проект за вулкан на научния междуучилищен фестивал... и може би да спечели първа награда – пътуване до Националния космически център. Но когато вулканът избухва и наводнява училището с пяна, тя е дисквалифицирана. Но кой е виновен за пеноксплозията? В това важно разследване се включват най-добрият приятел на Аниша – Майло, неговото домашно плъхче Ралф и още нови приятели, готови да помогнат в беда.

„Аниша – детективка по случайност. Училището – отменено“ е щуро приключение, написано остроумно и забавно, което детето ще прочете на един дъх. В допълнение малките (а и големите) читатели ще научат много интересни факти за индийските обичаи, а защо не и някои екзотични рецепти? Непредсказуемият край е идеалният завършек на тази динамична и цветна история.

 

За авторката

Серина Пател издава дебютната си книга „Аниша – детективка по случайност“ през 2020 г. След големия й успех бързо идва и продължението „Аниша, детективка по случайност. Училището – отменено“, а през септември тази година излезе и трета част от поредицата. Пател е включена в списъка за Азиатската награда за къс разказ през 2017 г. и е финалист в Антологията на неоткритите гласове през 2018 г. Серина живее в Англия със съпруга си и с двете си деца.