Бестселърът „Часът на убиеца“ излезе на български

  • Сподели:
Бестселърът „Часът на убиеца“ излезе на български

Опасни тайни, политически лобизъм и вихрено преследване ще откриете на страниците на бестселъра на Матю Куърк „Часът на убиеца“. След успеха на романа „Нощният агент“ преди година, от „Кръг“ пускат на пазара най-новия трилър на автора. Книгата излезе на 24 юни – точно навреме, за да се превърне в перфектното лятно четиво, което поддържа напрежението до последната страница. Сюжетът на романа предлага неочаквани обрати, завладяваща динамика и оригинална история, а стилът на Куърк напомня легендите на жанра Дейвид Балдачи и Джон Гришам. „Часът на убиеца“ излиза с изкусния превод на Майре Буюклиева, а оформлението на корицата е дело на Димитър Кьосев.

Бившият агент от Тайните служби на САЩ Ник Авъроуз сe оказва пионка в смъртоносна политическа конспирация във Вашингтон. Наемник за така наречения „Червен екип“, той тества сигурността около най-висшите държавни фигури в САЩ, за да намери уязвимите места преди реалните недоброжелатели. Ник може да се добере до всеки, когото пожелае, да пробие всяка охрана, да преодолее всяко препятствие, но въпреки това никога не е прекрачвал моралните си ценности.

Но когато е натопен за убийството на бивш директор на ЦРУ, враговете му не си дават сметка с кого се захващат. Благодарение на професията си, Ник е развил уникалната способност да мисли като убиец, а в ектремната ситуация, в която се намира, това го превръща от преследван в преследвач. В борбата си за оцеляване, Ник и неговата сътрудничка Дилия тръгват по следите на истината, за да разкрият мрачни и дълго пазени тайни.

Ситуирана във Вашингтон, историята с изключително непредсказуем сюжет, насочва вниманието на читателя към задкулисните политически игри на компрометирани фигури от най-високите етажи на властта. Опасни личности, които не биха се спрели пред нищо, за да запазят поста си. А залогът в тази луда надпревара е най-влиятелната позиция в света – Овалният кабинет.

 

За автора:

Книгите на Матю Куърк са бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. Преди да се захване с художествена литература, той отразява пет години за списание „Атлантик“ темите престъпления, военни доставчици, терористични акции и международни банди. Финалист е на приза „Едгар“ и е носител на награда за най-добър първи роман от Международната организация на писателите на трилъри.