Дъглас Престън и Линкълн Чайлд - Кривата Река

  • Сподели:
Дъглас Престън и Линкълн Чайлд - Кривата Река

Мистериите на специален агент Пендъргаст!

Преди специален агент А. Ш. Л. Пендъргаст да успее да се върне в Ню Йорк от Маями го викат да разследва нещо много странно, което се случило на западното крайбрежие на Флорида. Десетки човешки ходила, обути в еднакви зелени мокасини са изхвърлени на брега. По всички личат явни следи от насилие.

От най-високо място настояват за спешно разследване и Пендъргаст неохотно поема към бариерните острови в Южна Флорида, за да разследва случай, който в началото смята, че е извън неговата област. Предварителният доклад на патолога показва, че става дума за дивашко насилие. През следващите няколко дни прибоят продължава да изхвърля свидетелства от престъплението.

Скоро случаят претърпява много изненадващ и сложен обрат, затова Пендъргаст се вижда принуден да повика специален агент Армстронг Студена луна за много рискована задача под прикритие. Когато най-накрая произходът на този ужасяващ морски дар се изяснява, двамата бивши партньори са принудени да се изправя срещу враг и ужас по-страховити и смъртоносни от всичко познато досега.

 

Кривата река

Дъглас Престън & Линкълн Чайлд  

Превод: Асен Георгиев

Редактор: Евгения Мирева

Дизайн корици: „Мегахром“