Дейл Карнеги: "Прегърни промяната в името на успеха"

  • Сподели:
Дейл Карнеги: "Прегърни промяната в името на успеха"

"Прегърни промяната в името на успеха" от издателство "Колибри"

Дейл Карнеги ни напомня, че ключът към успеха е в способността ни да се адаптираме. Защото онези, които са обърнати само към миналото или са фиксирани върху настоящето, рискуват да пропуснат бъдещето. 

"Прегърни промяната в името на успеха" (превод: Надя Баева) разглежда причините, поради които хората често се съпротивляват на промяната, и начините за преодоляване на тази съпротива.

Вероятно има толкова подходи към успеха, колкото са успелите хора, и все пак, когато анализираме историята им, виждаме, че те имат много общи качества: самоувереност, решимост, самодисциплина, мотивация, инициативност, системно мислене.

Може да сме много компетентни, но ако не сме в състояние "да продадем" идеите си на останалите, съществува вероятност да не постигнем целите си, което означава, че трябва да сме убедителни.

Два от принципите на Дейл Карнеги за ефективни човешки взаимоотношения са: "Проявявай искрен интерес към другите хора" и "Постарай се да видиш обективно нещата от гледната точка на другия".

Само пламенно посветените на идеята да предоставят по-голям обем и по-качествена работа и да служат добросъвестно на другите, биха могли да очакват успех в общия случай. Подобна посветеност предполага обич и съпричастност към хората, за които е предназначена услугата.

Прочитането на тази книга може да се окаже първа стъпка към успеха за хора и организации от различни сфери на дейност. Независимо дали се отнася до работата ни или до личния ни живот, ако искаме да постигнем напредък, трябва да сме готови на промени, които понякога са генерални.

За автора

Дейл Карнеги е създател на класически правила за успешна личностна реализация и любимец на няколко поколения читатели от различни краища на света. Основана през 1912 година, Дейл Карнеги Трейнинг е еволюирала от вярването на един човек в силата на самоусъвършенстването до компания за обучение, базирано на изпълнението, с офиси по целия свят.

Тя се фокусира върху задачата да даде на деловите хора възможност да повишат уменията си и да подобрят своето представяне, за да постигат позитивни, постоянни и изгодни резултати.

Оригиналният обем знания на Дейл Карнеги е бил постоянно допълван и осъвременяван, разширяван и рафиниран чрез близо вековен опит от реални изживявания в сферата на деловия живот.

По света има 160 франчайза на Дейл Карнеги, които прилагат образователните си и консултантски услуги в компании от всякакъв мащаб във всички отрасли на бизнеса, за да увеличават познанията и да усъвършенстват представянето.

Резултатът от този колективен световен опит е необятен резервоар от делови познания, на който клиентите ни разчитат, за да развиват успешен бизнес.

Откъс

Дейл Карнеги: Факторите за успеха