Дневникът на една Проклетия

  • Сподели:
Дневникът на една Проклетия

"Дневникът на една Проклетия" от издателство "Колибри" 

"Дневникът на една Проклетия" (превод: Румяна Маркова) с ефектните илюстрации на Мари-Ан Абесдри. Една щура, вдъхновяваща и изключително забавна книга, която ни учи, че да бъдеш такъв, какъвто си, означава да бъдеш различен.

Ако и вие като Фани мислите, че:

- най-важното в живота е да СЕ ЗАБАВЛЯВАШ;

- възрастните невинаги са прави, по-скоро обратното;

- светът НЕ СТРУВА ПЕТ ПАРИ, ако прилича на училището;

- то тогава ще се влюбите в този дневник.

А ако вече сте си го набавили, значи приемате другите такива, каквито са, и не се страхувате да бъдете различни!

За авторките 

Виржини Л. Сам, р. 1971, е телевизионен и кино-режисьор, автор на пиеси, песни, скечове и романи. Преподава и театър на деца и юноши. Мари-Ан Абесдри, р. 1977, е нейна сестра, графичен дизайнер и илюстратор на книги за деца и юноши. Води работилници за изобразително изкуство и илюстрация в училищата.

През 1982 г. Виржини изпразнила котешката тоалетна във ваната, в която се къпела сестра ѝ Мари-Ан, за да ѝ отмъсти, задето накъсала на парчета цялата колода карти от любимата ѝ игра "1000 км". "Вие двете наистина сте ужасни проклетии!", казала майка им.

Години по-късно Виржини става писателка, а Мари-Ан художничка. Двете сестри сложили край на вечните си разправии и обединили енергията си, за да създадат "Дневникът на една Проклетия" и да разкажат за живота на една очарователна и пакостлива тийнейджърка на име Фани.