Добромир Банев, Боян Боев и др. любими автори дават автографи на Коледния панаир на книгата в НДК

  • Сподели:
Добромир Банев, Боян Боев и др. любими автори дават автографи на Коледния панаир на книгата в НДК

От днес, 5-и, до 10-и декември в НДК ще се проведе традиционният Коледен панаир на книгата. Много нови книги и автори ще очакват своите читатели. Сред тях са обичани български писатели и гостуващи популярни автори от чужбина.

Навръх студентския празник, 8 декември, от 18 часа, на щанд 212 (издателство „Персей") поетът Добромир Банев ще се срещне със свои почитатели и ще раздава автографи. Последната му книга с любовна лирика „Всички дни ще се казват неделя" стана бестселър още преди официалната премиера, която се състоя преди две седмици в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий". Стотици гости уважиха събитието, а Централното фоайе на библиотеката се оказа твърде тясно за присъстващите. Любовта може и да е странен случай, но сме благодарни за всяка споделена секунда. Каквато и любов да сме преживели, обричаме я на незабрава – като детство, което също никога няма да си отиде, четем в анотацията на „Всички дни ще се казват неделя.

Среща с автограф ще има и с още автори на издателство „Персей". На 10-и декември от 12 часа ще имате възможност да се видите с Ивелина Радионова, написала „Вълшебство за Коледа", „Алтъна", „Обич" и „До Боянския майстор", а на същата дата от 14 часа – с Боян Боев, създал колоритните и много български книги „Сайбиевата невеста", „Последна молитва" и „Двайсет гроша".

Сред акцентите са "Крадец на обич" – шедьоврите и последните стихове на Евтим Евтимов, "Проектът Матусал" – разбиващият нов трилър на Том Егеланд, финалният, пети том на историческата поредица "Последният викингски крал" на Ян-Уве Екеберг, страхотният приказно-криминален роман "Изчезналата звезда" и литературният шедьовър "Вещица" на отличения с Толстоевата награда (Източен Букър) македонски писател Венко Андоновски.

Заедно с панаира се провеждат Софийският международен литературен фестивал и фестивалът за деца и млади читатели. Двама от най-интересните и популярни чуждестранни гости в тях ще дават автографи на щанда на изд. „Изида": Атле Нес (норвежкият биограф на магнетични личности като Леонардо да Винчи, Едвард Мунк, Галилео Галилей и Караваджо) и финландската сензация в жанра фентъзи Мария Турчаниноф (книгите й „Мареси", „Наондел" и „Червената мантия" са преведени на близо 30 езика!). Срещите с автограф с тях са съответно днес – от 18 ч. и в сряда – също от 18 ч.