Дженифър Матю: "Бунтарката"

  • Сподели:
Дженифър Матю: "Бунтарката"

"Бунтарката" от издателство "Ентусиаст"

На Вивиан Картър ѝ е писнало – от сексисткия дрескод в училище, от отвратителните и обидни подмятания на съучениците ѝ, от учителите, които позволяват всичко това да се случва. Но най-много ѝ е писнало да следва правила и да се примирява с традиции, които унижават момичетата и не им позволяват да изразяват свободно себе си.

Вивиан знае, че има силата да промени системата. И преди да се усети поставя началото на истинска момичешка революция с феминисткия зин "Бунтарката", който разпространява тайно сред съучениците си.

"Бунтарката" се превръща и в заглавието на култовия тийн роман на американската писателка Дженифър Матю, издаван на български език от "Ентусиаст". Матю създава провокативна и вдъхновяваща история за предизвикателствата, с които се сблъсква едно момиче в училище. И за всичко, което му коства, за да се пребори с тях.

"Вивиан Картър е силна, умна и толкова вдъхновяваща. Тя е моят нов герой, а "Бунтарката" е новата ми любима книга. Горда съм да бъда момиче бунтарка!", споделя друга любима писателка на милиони тийнейджъри по света Дженифър Нивън, автор на бестселърите "Всички наши места" и "Вселената на раменете ми".

Актрисата Ейми Полар определя "Бунтарката" като "сладка, забавна и дръзка". "Прочетете я и се присъединете към битката!", споделя още Полар, която e режисьор и продуцент на предстоящата екранизация на романа на Дженифър Матю. Очаква се филмът да излезе до края на годината в онлайн платформата Netflix.

За автора

Дженифър Матю е родена на Източния бряг на САЩ. Майка ѝ е кубинка, а баща ѝ – чилиец. Дженифър е преподавателка по английски в основни училища и гимназии в Тексас, където живее със съпруга си, сина си и кучето си. Матю пише съвременни романи за тийнейджъри.

Като тийнейджърка е издавала собствен зин и в тази книга пише за всичките си любими неща – пънк-рока, правата на жените, деветдесетте години на миналия век, зиновете, Тексас и едно интересно момиче, нейната героиня.

Дженифър Матю: "Бунтарката"

"Бунтарката" – романът, който започна истинска революция. В книгата на Дженифър Матю момичетата отвръщат на удара

Дженифър Матю: "Бунтарката"

Като тийнейджърка Дженифър Матю е издавала собствен зин и в тази книга пише за всичките си любими неща – пънк-рока, правата на жените, деветдесетте години на миналия век, зиновете, Тексас и едно интересно момиче, нейната героиня.