Фиона Бартън: "Заподозреният"

  • Сподели:
Фиона Бартън: "Заподозреният"

"Заподозреният" от издателство "Ентусиаст"

Когато две осемнайсетгодишни момичета изчезват по време на почивка в Тайланд между училището и колежа, семействата им се оказват в светлината на международни прожектори: отчаяни, обезумели от мъка и притеснение.

Журналистката Кейт Уотърс се старае винаги да отрази историята първа, да вземе ексклузивно интервю, да открие истината. И този случай не прави изключение. В течение на работата си тя не спира да мисли за собствения си син, който е напуснал дома преди две години, за да пътува. И всичко става лично.

Докато случаят с изчезналите момичета се разплита, една истина ще излезе наяве – че опасността понякога е по-близо, отколкото очакваш.

Превод от английски език: Маргарита Терзиева

Невероятно заплетен разказ… Почитателите на Бартън ще бъдат щедро възнаградени за очакването.
- Publishers Weekly

За автора

Фиона Бартън е бакалавър по френска филология и театрознание. Тя започва кариерата си като журналист към "Associated Newspapers". Била е журналист в "Дейли Мейл", редактор на новините в "Дейли Телеграф", както и главен репортер на "Мейл он Съндей".

Отразява много съдебни дела и дори печели наградата Репортер на годината. През 2008 г. обаче напуска работа и става доброволец в Шри Ланка, Зимбабве и Мианмар, за да работи с изпратени в изгнание застрашени журналисти.

Работата ѝ като съдебен репортер я вдъхновява да напише първата си книга – психотрилъра "Вдовицата". Неочаквано за авторката романът бързо се превръща в бестселър и вече е издаден в над 30 държави.

Реакциите на читателите я подтикват да напише и втората си книга – "Детето", изпълнена с напрежение и неочаквани обрати.

Фиона Бартън: "Заподозреният"

След трилърите "Вдовицата" и "Детето" на прага на лятото "Ентусиаст" издава ново заглавие от британската писателка Фиона Бартън. "Заподозреният" е книга №3 от поредицата за разследванията на журналистката Кейт Уотърс, която читателите по света очакваха с голямо нетърпение.

В този невероятно заплетен роман, преведен на над 20 езика, Бартън разказва история, в която се сбъдва най-големият кошмар на всеки родител...

Фиона Бартън: "Заподозреният"

Фиона Бартън започва кариерата си като журналист и работи в някои от най-престижните британски медии. Работата ѝ като съдебен репортер я вдъхновява да напише първата си книга – психотрилъра "Вдовицата".

Неочаквано за нея романът бързо се превръща в бестселър и вече е издаден в над 30 държави. Реакциите на читателите я подтикват да напише още истории за журналистката Кейт Уотърс.