Ирса Сигурдардотир: "Водовъртеж"

  • Сподели:
Ирса Сигурдардотир: "Водовъртеж"

"Водовъртеж" от издателство "Емас"

"Водовъртеж" ни отвежда във времето, непосредствено след събитията в първия роман "ДНК", като ни потапя в автентично, многопластово разследване и поставя фокуса върху дългогодишните душевни белези, които травмите в детството могат да нанесат.

Читателят отново среща главните герои инспектор Хюлдар и психоложката Фрея насред твърде необичаен случай: в училище в Рейкявик отварят капсула на времето, съдържаща детски мечти за бъдещето... откриват и бележка, предсказваща смъртта на шестима души. Макар и зловеща, кой би я взел насериозно, та нали е написана от дете?

Но следват поредица необясними – и абсолютно ужасяващи – събития и у Хюлдар и Фрея вече няма място за съмнение, че списъкът с имена не е единствено плод на невръстното въображение. Ако се окажат прави, очаква ги още по-дълбоко гмурване в тъмнината на човешката природа. И в миналото, където се крие тайната за едно изчезнало момиче.

Ирса умело демонстрира на какво се дължи репутацията ѝ на "една от най-добрите криминални писателки в света" ("Таймс Литерари Съплемент") и гарантирано ще ви накара да настръхнете с "Водовъртеж", неслучайно номиниран за криминален роман на годината на Исландия. Четем майсторска мистерия, едновременно страховита и емоционална, която принадлежи на лавицата на всеки почитател на скандинавското криминале.

За автора

Ирса Сигурдардотир е сред най-четените исландски автори на криминална литература. Тя дебютира в жанра през 2005 г. с "Третият знак", първата част от поредицата за адвокатката Тоура Гудмундсдотир.

Оттогава Ирса работи по редица самостоятелни трилъри и към днешна дата е преведена на повече от 30 езика. С "ДНК", първият роман от награждаваната серия за детската психоложка Фрея и полицейския инспектор Хюлдар, Ирса Сигурдардотир затвърди позицията си на един от най-добрите писатели на криминални произведения на нашето време.

Отзиви

"Сигурдардотир става все по-добра и по-добра."
⋆⋆⋆⋆⋆ Пъблишърс Уикли

"Водовъртеж" съдържа всичко необходимо – силни, запомнящи се герои, заплетена мистерия и особени убийства, всичко това, поднесено безупречно. Резултатът е абсолютно пристрастяващ."
Бук Репортър

Ирса Сигурдардотир: "Водовъртеж"

Исландската кралица на криминалния жанр Ирса Сигурдардотир убедително се завръща на българския книжен пазар с втория случай от изключителната си поредица, която от издателство "Емас" превеждат у нас.

Ирса Сигурдардотир: "Водовъртеж"

Ирса умело демонстрира на какво се дължи репутацията ѝ на "една от най-добрите криминални писателки в света" и гарантирано ще ви накара да настръхнете с "Водовъртеж"

Снимка: Kagge Forlag