Издателство ''Ракета'' представя: Как да си направим сами поп-ъп книга

  • Сподели:
Издателство ''Ракета'' представя: Как да си направим сами поп-ъп книга

Кой не обича поп-ъп книгите с техните изскачащи и триизмерни картинки?

А представяли ли сте си някога, че самите вие можете да си направите такова книжно тяло, в което да има сцени за разказване на приказки и игри?

Напълно възможно е. Особено ако следвате стъпките от новата творческа работилница на клуб „Големи книги за малки деца“.
В нея Цветана Недева от Kinderlist създава албум с 4 различни сцени за игри, вдъхновени от книгата „Почти не ме е страх…“ .

„Основният принцип за създаването на всеки от разтворите на албума е един и същ. Можете да си направите сами и кукли от хартия за игри между страниците. Да пресъздадете в тях образите на героите от книгата „Почти не ме е страх…“ или тези на реални личности – например на членовете от семейството ви, приятели и други“, съветева Цвети.

Работилницата можете да гледате в YouTube канала на издателство „Ракета“, а подробно упътване с точните стъпки, които трябва да следвате, нужните материали, както и някои тънкости, можете да изтеглите от тук.

„Почти не ме е страх...“ е първата книга от поредицата за Бубелс и Ханя Хартийката.

В нея се разказва история за приятелство, за рожден ден с приспиване и за среща с непознато чудовище. Както и за страховете, които всички ние имаме независимо от възрастта. 

Идеята на книжен клуб „Големи книги за малки деца“ е ежемесечно събитие, което да насърчава четенето, да се показват важни и забавни игри с книги и да се помагана родителите, да използват книгите за основа на важни разговори с децата.

Можете да се абонирате за него напълно безплатно ето тук.