Карти-помощници за лечението на петте рани

  • Сподели:
Карти-помощници за лечението на петте рани

Лиз Бурбо ни помага да свалим маските на страха и да постигнем душевна хармония

Световноизвестният специалист по личностно развитие Лиз Бурбо ни представя иновативен метод за самопомощ при лечението на душевните рани.

Комплектът с петдесет и пет карти с полезни съвети, предлаган от „Ентусиаст“, е допълнение към книгите ѝ „Петте рани, които ти пречат да бъдеш какъвто си“ и „Лечението на петте рани“.

По лесен и достъпен начин посланията дават насоки и подкрепа за изцелението на всяка една от раните на душата: отхвърляне, изоставяне, унижение, предателство и несправедливост. Дизайнът на кутията и картите правят комплектът подходящ за подарък, който може да се използва самостоятелно и заедно с книгите.

Лиз Бурбо е автор на 26 книги, продадени в близо 5 милиона екземпляра и преведени на повече от 20 езика. Нейното учение мотивира и помага на повече от 40 000 души да достигнат пълния си потенциал.

В момента СЛУШАЙ СВОЕТО ТЯЛО е най-голямото училище за личностно развитие в Канада и има свои работни ателиета в повече от 25 страни.

Авторката и специалист по личностно развитие винаги е насърчавала последователите си към постигането на дълбока вътрешна хармония и този път не изневерява на стила си. Комплектът е разделен на пет групи съответстващи на петте рани, които Бурбо описва в книгите си.

Всяка категория съдържа по единадесет карти, а според инструкциите е необходимо ежедневно да се изтегля по една на случаен принцип. Върху всяка карта-помощница е написан полезен съвет, чието изпълнение довежда до осезаем прогрес.

Със системна практика на този метод и доза увереност душевните притеснения са леснопреодолими.
С приятелски тон Лиз Бурбо ни окуражава към по-дълбоко вглеждане в себе си, за да забележим в коя сфера от живота ни се спотайва неосъзнат страх и смело да го предотвратим.

Специалистката по личностно развитие открива път към човешката душа, вижда разковничето на проблема и предлага постижимо решение за отстраняването му.

Инструкции
Тези карти са създадени, за да ти помогнат да осъзнаеш по-добре раните, от които страдаш, и най-вече да се научиш как постепенно да ги излекуваш. Само благодарение на различните преживявания ние разбираме какви промени се случват в нас. Ще забележиш, че продължавам да ти говоря на „ти“, както и в моите книги.

Избрах също така да напиша някои карти в мъжки род, а други в женски род, за да не натежава текстът, като изписвам и двете форми на всяка карта.

ВНИМАНИЕ: не мисли, че картите в женски род се отнасят само за жените, а картите в мъжки род – за мъжете.
Ще установиш, че пише АЗ РЕШАВАМ на всяка карта, тъй като тези две думи имат голяма сила. Всяка карта съдържа най-ефективния начин за лекуване на раните – приемането. Колкото повече приемаш факта, че ти не си твоето его, а човешко същество, което има граници, страхове и рани, толкова по-бързо ще се излекуват тези рани.

Ето как да използваш картите:
• Сутрин разбъркваш това тесте карти три пъти, преди да изтеглиш на случаен принцип една от картите. Препоръчвам ти да държиш тази карта на
видно място през деня.

• Няколко пъти през деня прочети картата. Когато си готов да пристъпиш към изпълнение на решението си за деня или след като си успял да го напра-
виш, ти препоръчвам да затвориш очи, за да се концентрираш. След това е важно да усетиш какво се случва в теб, без значение дали си успял или не
да изпълниш решението си. За да ти напомня това, върху всяка карта има следния символ: емотикон

• Възможно е много скоро да избереш пак същата карта. Довери се на ръката
си, която е продължение на твоето сърце и която знае от какво се нуждаеш в момента.

• Ако мислиш, че не страдаш от раната, която е посочена върху избраната от теб карта, не се заблуждавай. Всички ние страдаме в различна степен
от поне четири рани.

Затова е препоръчително да приемеш, че не си избрал тази карта случайно, и да вземеш решението, посочено на нея.
• Ако по никакъв начин не се разпознаваш в ситуацията, описана върху избраната карта, увери се, че не я отричаш. Това често се случва, когато е активирана раната от отхвърляне.
• За по-добри резултати ти препоръчвам да отбелязваш в малък дневник постигнатото през деня. Това ще ти помогне да провериш напредъка си,
когато отново избереш същата карта.

Ще видиш колко важно е да си позволиш да не се справиш с това, което е посочено на картата. По този начин ЩЕ СИ ДАДЕШ ПРАВОТО ДА БЪДЕШ ТАКЪВ, КАКЪВТО НЕ ИСКАШ, ЗА ДА УСПЕЕШ ДА СТАНЕШ ТАКЪВ, КАКЪВТО ИСКАШ.

Напомням ти, че приемаш истински да бъдеш такъв, какъвто не искаш, само ако можеш да изпиташ състрадание към онази част в теб, която страда и ѝ е трудно. Това е единственият начин да постигнеш реална промяна и да излекуваш раните си.
 

Може да прочетете и още статии, свързани с Лиз Бурбо: Лиз Бурбо: ''Петте рани, които пречат да бъдеш какъвто си