Линдзи Гибсън: "Порасналите деца на емоционално незрели родители"

  • Сподели:
Линдзи Гибсън: "Порасналите деца на емоционално незрели родители"

"Порасналите деца на емоционално незрели родители" от издателство "Изток-Запад"

Книгата разглежда как да преодолеем травмата от липсата на подкрепа и близост в детството. Общувате трудно с родителите си? Чувствате се пренебрегнати и отхвърлени?

Ако сте израснали с емоционално незрял и егоцентричен родител, вероятно във вас са се натрупали гняв и самота; усещане, че сте предадени и изоставени.

Може би си спомняте детството като време, в което чувствата ви са били игнорирани, а отговорностите, които сте поемали, са били несъразмерни за годините ви.

Тук ще научите как да излекувате раните си и да продължите напред. В тази забележителна книга клиничният психолог Линдзи Гибсън описва деструктивната природа на емоционално незрялото родителство.

Когато емоционално незрели хора отглеждат деца, те не просто им предават своите невротични модели, а им нанасят поражения, които надхвърлят границите на емоционалния живот и може дори да засегнат когнитивното развитие.

Ще разберете как такива родители карат децата си да се чувстват пренебрегнати и ще откриете начини да преодолеете болката и несигурността, които ви преследват още от най-ранните ви години.

Разбирайки причината за трудните взаимоотношения с родителите си, ще установите контрол над реакциите си спрямо тях и ще знаете как да избягвате нови разочарования.

Преоткривайки истинската си същност, ще сте в състояние да създавате позитивни нови взаимоотношения, върху които да изградите своя нов, по-добър живот.

За автора

Линдзи Гибсън, доктор по психология, е клиничен психолог с частна практика със специален фокус върху индивидуалната психотерапия на възрастни, чиито родители са били емоционално незрели личности.

Автор е на книгата "Вашата автентична същност" и на специална колонка в списание "Тайдуотър Уимин", посветена на личното щастие. Има също така преподавателски опит в колежа "Уилям и Мери", както и в университета "Олд Доминиън".

Гибсън живее и работи във Вирджиния Бийч, Вирджиния.

Откъс