Людмила Филипова представя новия си роман „Божият ген“

  • Сподели:
Людмила Филипова представя новия си роман „Божият ген“

Премиерата на новата книга на известната писателка ще се състои в навечерието на празника на светите братя Кирил и Методий 

За първи път писателката Людмила Филипова ще представи пред публика новия си роман „Божият ген“. Дългоочакваното от почитателите на авторката събитие ще се проведе на 9 май от 18:30 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, а водещ ще бъде Александър Кадиев.

Една тайна е пазена ревностно в продължение на повече от 2000 години. Секретни общества и влиятелни личности, готови да стигнат до крайности, сблъскват своите интереси в земите на България. Защото тук е открит древен артефакт, който има силата да промени световния ред и възгледите на милиони хора. 

Има ли връзка между Иисус Христос и Йоан Кръстител и защо днес това е по-важно от всякога? „Божият ген“, издавана от „Ентусиаст“, разкрива най-ревностно пазените тайни в християнския свят. Древни загадки и тайни, останали засекретени хилядолетия наред в религия, архитектура и изкуство, започват да се разнищват и намират своите отговори, водещи към древните тракийски земи и техните първи обитатели. А там се крие истина, която човечеството не е имало очи да види досега.

Книгата е отнела дълги години работа на писателката. Тя е събирала данни, провеждала е разговори с представители на християнската религия, учени, историци и различни специалисти. Много от разкритията, които прави в предишните си книги, я водят до задаването на нови въпроси и написването на „Божият ген“.

В този роман на Людмила Филипова историческите факти отново са умело преплетени с религия, митове, легенди и с авторовото въображение. Един монах и една жена, загубила най-милото, своята невръстна дъщеря, влизат в надпревара с времето и с опасни и властни хора.

Тяхната невъзможна любов ще търси пътя към истината и към вярата, която би спасила бъдещето на света. И ще открие божия ген там, където най-малко сте очаквали...

За автора

Людмила Филипова завършва с отличие магистратура по астрономия към Физическия факултет на Софийския университет през 2019 г. Преди това става бакалавър по икономика и управление на индустрията в УНСС и магистър по мениджмънт в Сити юнивърсити, САЩ. През 2009 г. завършва програма по творческо писане в Оксфорд.

Участник е в българската антарктическа експедиция през 2015, 2016 и 2018 г. 
Автор е на книгите „Анатомия на илюзиите“ (2006), „Червено злато“ (2007), „Стъклени съдби“ (2008), „Мастиленият лабиринт“ (2009), „Антихтонът на Данте“ (2010), „Аномалия“ (2011), „Печатна грешка“ (2012), „Където се раждат ангелите“ (2013), „Войната на буквите“ (2014), документалната книга „Пътуване до Края на света“ (2015), „Смисълът“ (2017), „Контактът/Отговорът“ (2019), „Където се ражда Слънцето“ (2021) и „Божият ген“ (2022), някои от които са преведени и издадени в Америка, Русия, Сърбия, Гърция, Румъния, Кипър и Турция.

По три от романите се разработват международни филмови продукции. National Geographic засне и излъчи документален филм с участието на Людмила Филипова по романа ѝ „Мастиленият лабиринт“. През 2011 г. е наградена с отличието Жена на годината. Книгите ѝ са преиздавани многократно в големи тиражи. Член е на APECS и на БАИ. Има номинации в престижни международни литературни конкурси.  

Откъс от ''Божият ген''

''Мощен гръм прокънтя в небесата и се изви силен вятър.
Мъжът пристъпяше със сетни сили към Странджа планина – на гърба си носеше тежка торба с мраморно сандъче в нея. Дългите му прошарени коси се вееха на вятъра. Кокалестото му тяло бе скрито в груба, на места прокъсана роба. Наричаха го Тома. Последните живи наследници на апостолите от времето на Иисус му бяха дали светиня, която той трябваше да занесе на указано от тях място.

Дори не попита какво ще носи – знаеше, че с въпроса си би подложил мисията на риск. Дадоха му и увито в пелени бебе. Прикрепи го на гърдите си в парче плат. По пътя го раниха преследвачи, но той успя да се укрие. Така и не разбра кой го стори. Последваха го от Йерусалим и той знаеше, че животът му е в опасност. Същевременно помнеше, че каквото и да му коства, той трябваше да завърши мисията си. Дължеше го на предците.

Колко животи бяха дадени, за да завършат делото, колко векове в усилия бяха нужни, за да стигнат дотук. Макар и ранен, той найсетне стигна до остров Свети Иван край Магна Аполония, наричан от някои съвременници Созополис, което в превод означаваше град на спасението. На мястото имаше пищен храм на бог Аполон. До него се простираше древно тракийско светилище, което се славеше от хилядолетие. Християнството още не бе стигнало дотук.''

 enthusiast.bg; bookstore.enthusiast.bg Официална фейсбук страница на издателство „Ентусиаст“