Людмила Петрановска: "Тайната опора. Привързаността в живота на детето"

  • Сподели:
Людмила Петрановска: "Тайната опора. Привързаността в живота на детето"

"Тайната опора. Привързаността в живота на детето" от издателство "Колибри"

Когато прочетете "Тайната опора. Привързаността в живота на детето" (превод: Надежда Делева), вие не само ще разберете какво стои зад детските "капризи", "глезотиите", "агресията", "лошия характер", но и как да помогнете на детето си, така че то да расте и да се развива, борейки се без усилие за вашата любов.

Разбира се, развитието на детето е многопланово, променят се и се развиват неговото тяло, интелект и способности, но авторката се съсредоточава основно върху една линия: неговите отношения със "своите" възрастни.

Всяка глава от книгата е пореден етап от детството. Всеки етап крие нови задачи на възрастта, нови потребности на детето, нови възможности, но и нови рискове, ако потребностите не бъдат задоволени.

Ще се опитаме да разберем логиката: как зависимостта и безпомощността се превръщат в зрялост, как нашата любов и грижи година след година изграждат у детето тайна опора, на която като на вътрешна конструкция се крепи неговата личност.

За автора

Людмила Петрановска (р. 1967 г.) е известен руски психолог, педагог, семеен консултант и публицист. Завършила е Филологическия факултет на Ташкентския университет и Московския институт по психоанализа.

Автор е на множество публикации, посветени на особеностите на детското развитие, базовите принципи на възпитанието, взаимоотношенията в семейството. Благодарение на своята приложимост в конкретни ситуации книгите й се радват на изключителен читателски интерес и са всепризнати бестселъри в своя жанр.

Откъс