Мъдростта на душите

  • Сподели:
Мъдростта на душите

Д-р Майкъл Нютън е създател на регресивната хипнотерапия, изследовател на духовното и основател на института „Майкъл Нютън“, където работи до смъртта си през 2016 г. За написването на тази книга в негова памет 26 терапевти от института и 62 техни клиенти дават своя принос. Изложената тук методика е разработена от д-р Нютън в хода на хиляди сеанси, осъществени в двайсет и пет годишната му практика.

„Мъдростта на душите“, изд. От „Хермес“ представя колекция от мъдри съвети и прозрения, които клиентите на терапевтите от института споделят, за да помогнат на други хора, изправени пред подобни житейски предизвикателства. Въпреки че напътствията, дадени по време на сеанс на духовна регресия, са лични, обикновено те се отнасят за ситуации, в които всички ние се озоваваме в определен етап от земния си път. Независимо дали става въпрос за здравословни или междуличностни проблеми, зависимости или тежки загуби, всеки от нас се сблъсква с трудности, които му предоставят възможност за духовно израстване. Такова разбиране за болестите и проблемите променя изцяло светогледа и ценностната система, като ускорява духовния растеж и прави живота ни на земята по-пълноценен и по-щастлив.

 

За авторите 

Авторите на тази книга са членове на Изследователската комисия на института „Майкъл Нютън“. Всеки е квалифициран в областта на хипнотерапията и духовната регресия в минали съществувания и живота между преражданията, като ги практикува активно. Предишната им публикация е „Малка книга на „Люелин“ за живота между преражданията“.

Д-р Ан Дж. Кларк е директор „Научни изследвания“ и член на борда на института „Майкъл Нютън“. Живее в Бирмингам, Алабама. Тя е собственик на центъра „Мъдрост за благоденствие“ и практикува хипнотерапия, включително регресия в минали съществувания и живота между преражданията. Води коментарна рубрика в онлайн списанието на института „Майкъл Нютон“ под заглавие „Истории от отвъдния живот“.

Мерилин Харгрийвс е бакалавър и практикуващ мултимодален холистичен терапевт. Собственик е на Центъра за триединен уелнес в Британска Колумбия, Канада. Нейният лечебен подход е фокусиран върху интегрирането на физическото, емоционалното и духовното изцеление, като съчетава познанията за тялото, ума и духа, лечебните свойства на билките, хипнотерапията и регресията в живота между преражданията. Мерилин е директор „Стратегическо планиране“ и член на борда на института „Майкъл Нютон“.

Карън Джой е бакалавър, специалист по корпоративен мениджмънт. Завършила е психология на организациите и е практикуващ психолог от десетилетия. Понастоящем е най-големият авторитет в областта на хипнотерапията и регресията в живота между преражданията. Тя провежда сеанси в минали съществувания и живота между преражданията в студиото си за хипнотерапия в Малени, Съншайн Коуст, Куинсланд. Автор е на няколко книги, сред които „Други животи, други реалности: Пътища на трансформацията“, свързана с регресиите.

Д-р Джоан Селински е собственик на центъра „Соул Соурс“, обслужващ Мериленд и столичния окръг Колумбия. Тя е духовен съветник. В хипнотерапевтичната си практика Джоан се фокусира върху регресията в минали съществувания и живота между преражданията, трансперсоналните пътувания и освобождаването на духа.

 

 

ДА ПОЗНАВАШ МАЙКЪЛ НЮТЪН

 Има символичен смисъл в това, че пиша тези думи днес, когато Майкъл щеше да навърши осемдесет и седем години. Историята регистрира смъртта му през 2016 г., но ние все още го усещаме около нас – да ни насърчава и подкрепя да продължим неговото дело.

От деня, в който д-р Ан Кларк за пръв път представи идеята за създаването на „Мъдростта на душите“, до момента, в който тя се превърна в пълноценен проект, измина удивително кратък период от време. Скоростта, с която бе създадена тази книга, е показателна, че в нея е вложена енергия, надхвърляща колективните ни усилия.

Капсулираната в нея духовна мъдрост може да ни преведе през изпитанията на земния живот. Майкъл винаги е мечтал за това – да можем да гледаме на проблемите на света в перспективата на висшите идеали, които духовният свят ни представя, да променим мисловните нагласи и да внесем духовно познание на земята. Тази книга е отражение на неговите стремежи и вярваме, че е достоен принос към делото му.

Нека припомним какво каза Майкъл в обръщението си пред членовете на нашия институт през 2011 г.:

В постигането на духовно единство ние не можем да разчитаме на методите на съвременните религиозни практики, от една страна, или на науката, от друга, да ни отведат до отговорите на великата мистерия на живота. Нашата организация е призвана да предложи нов подход за просветление, което има потенциала да промени съзнанието на всеки, независимо дали принадлежи към институционализирана система от вярвания, или не. В сложния свят на двадесет и първи век повече от всякога се нуждаем от убедеността, че съществува божествено универсално съзнание и абсолютен духовен ред.

Но за да се убедим наистина, трябва да открием този принцип в собственото си съзнание. И ако достатъчно хора стигнат до това разбиране чрез нашите усилия, можем да се надяваме, че много от външните конфликти в борбата ни за оцеляване ще отпаднат.

Така етичният компас на човечеството ще придобие по-голямо значение, защото негов източник ще е индивидуалното просветление на всеки.

Въпреки скромността на Майкъл и чувството му за хумор, ние виждахме в него големия мислител и визионер. Той имаше светла усмивка и заразителен смях. Можеше да разсмее цялата аудитория с някоя забавна история, а след минути да я трогне до сълзи. Но той беше много повече от това – беше невероятен посредник между нас и духовната реалност. Той ни отвори вратите към единението със собствените ни души, към безсмъртната мъдрост, достъпна в тленна форма, неотделима от най-дълбоката ни и съкровена същност.

Ние, които го познавахме, можем да ви разкажем много неща. Например това, че обичаше да ходи в планината и да бъде сред природата. Или че в градината на къщата си в Калифорния имаше огромни кристали, големи колкото човешка глава. Че почтеността беше всичко за него и че бе старомоден „човек на думата“. Че имаше любима писалка, с която подписваше книгите. Че отговаряше лично на голяма част от писмата, които получаваше от читатели през годините, а в малка папка в дома си пазеше онези, които най-много са го развълнували, за да ги препрочита при необходимост и да си напомня колко значима е работата му. Той е докоснал сърцата и умовете на милиони хора, които никога не са имали възможността да се срещнат с него. Тази книга продължава започнатото от него, а приносът му винаги ще живее в нас.

Ние сме неговият „вълнов ефект“ и се надяваме да се насладите на „Мъдростта на душите“.

 

Питър Смит

Директор „Наследството на Майкъл Нютън“

Институт „Майкъл Нютън“