Международният бестселър „Швейцария – сърцето на Европа“ от Дикън Бюс излиза на българския пазар с логото на издателство „Ера“

  • Сподели:
Международният бестселър „Швейцария – сърцето на Европа“ от Дикън Бюс излиза на българския пазар с логото на издателство „Ера“

Швейцария се отличава с това, че е разделена на цели 26 кантона и на територията ѝ се говорят четири официални езика – немски, френски, италиански и романш. Няма друга такава държава в Европа! Но за какво се сещате първо, щом чуете името ѝ? Вкусен шоколад? Сирене? Ски?

А може ли някой да се похвали, че познава страната отвъд тези клишета?

На помощ тук идва „Швейцария – сърцето на Европа“. Това е уникално по рода си и интригуващо четиво, с помощта на което неусетно ще опознаете в дълбочина Швейцария.

Ще надникнете отвъд стереотипите и ще откриете какво всъщност означава да бъдеш швейцарец.
Дикън Бюс е събрал цялото си експертно знание на едно място, за да отсее митовете от истината.

Той е родом от Хемпшир, но от дълги години живее в Берн и има швейцарско гражданство. „Швейцария – сърцето на Европа“ е международен бестселър, отличен като „Най-добра книга на годината“ от “Financial Times”.

Тази книга няма да ви каже къде да хапнете в Цюрих или какво да разгледате в Лозана. Тя ще ви отведе зад кулисите, в сърцето на Швейцария и ума на нейните понякога странни обитатели. Ще ви разкрие как зашеметяващите ѝ пейзажи са повлияли за оформянето на швейцарската нация и защо Швейцария е нещо повече от туристическа дестинация.

„Швейцария – сърцето на Европа“ ни поднася едно вълнуващо пътешествие в историята на най-противоречивата и необикновена държава на континента. Част от въпросите, на които ще получим отговор, са:
Какво е създало онази Швейцария, която познаваме днес?
Защо швейцарците са като кокосови орехи?
Защо местните носят червени обувки?
Наистина ли всички там са толкова пунктуални, колкото си мислим?
Навсякъде ли цари чистота?
А защо ли страна, която много държи на рециклирането, го забранява в неделя?

Ще открием още и кои са най-гениалните швейцарски изобретения, за които не сме подозирали, като например велкрото и тоалетното пате. И това са само малка част от любопитните факти, с които можем да засипем близките си след това.

Дикън Бюс ни запознава отблизо с Швейцария и ни очарова още от първите страници, преминавайки плавно през най-различни теми. Независимо дали живеете там, или все още никога не сте стъпвали в Швейцария, гарантирано ще се влюбите в тази страна и ще искате да я опознаете от първа ръка!

По време на своето историческо и културно проучване, авторът пътува из цялата страна и говори с всякакви хора, за да успее да ни поднесе изчерпателен и акуратен поглед върху Швейцария.

Бюс умело редува факти от историята, географията и политиката на страната със собствените си преживявания и впечатления, поднесени с много чувство за хумор, което ще ви накара да се смеете на глас.

Той има добро око за детайлите и е чудесен водач в швейцарската култура – от една страна като чужденец, а от друга – вече като местен. Доверете му се да ви разкрие тайните на Швейцария и нейните жители!

След като прочетете тази книга, Бюс ще е разпалил напълно любопитството ви и ще искате още. А е възможно вече да знаете повече и от един средностатистически швейцарски гражданин! Едно е сигурно – определено ще искате да добавите Швейцария към списъка си за бъдещи пътешествия!

И запомнете – не всички сирена в Швейцария са с дупки, а часовниците с кукувичка всъщност дори не са швейцарски!

Книгата може да бъде поръчана от ТУК.