Милослава Абаджиева: "Имуните"

  • Сподели:
Милослава Абаджиева: "Имуните"

"Имуните" от издателство "Софтпрес"

Какво представлява имунитетът? От какво се нуждае човешкото тяло, за да бъде здраво? Какви правила трябва да спазваме, за да не допускаме вирусите до себе си?

Отговорите на тези и много други въпроси откриваме в "Имуните". Пъстрата книжка за малки читатели обяснява функциите и задачите на имунната система, като ги вплита във весела приключенска история за битката между добро и зло.

Васко е на гости при баба си и съвсем не подозира, че в тялото му тече сериозна спасителна мисия. За пореден път добрите имуни се изправят срещу злите вирусианци, за да предпазят организма на детето, което те наричат – Великата сила, от опасните им атаки.

Маршал Вирус подготвя ново нападение, но този път имуните имат план. Начело с доктор Лимфъл, те организират защитата си, като изпращат важни съобщения до Васко.

Имуните знаят, че без неговата помощ трудно ще отблъснат врага, затова му помагат да разбере, че полезната храна, добрата хигиена, чистият въздух и сънят са техни незаменими съюзници.

А щом вирусианците се убедят, че стените на имунитета са непробиваеми, на тях не им остава друго, освен да се оттеглят. И така до следващия път. Но докато смелите имуни държат контрола над Великата сила и пазят нейните граници, момчето расте здраво и силно, готово за игри и приключения!

"Имуните" от Милослава Абаджиева с илюстрации на художничката Стела Стаменкова-Дин е малка книжка за големите въпроси за здравето на човешкото тяло.

Тя съчетава приказна история с реални факти, за да понесе децата на вълнуващо приключение в света на имуните и да ги запознае с актуални и важни теми, свързани с борбата с вирусите.

Пъстрата книжка обяснява ключови понятия от сферата на имунологията, но ги поднася на читателите на приятен и достъпен език. Увлекателната история за битката между имуни и вирусианци помага на всяко дете да осъзнае, че неговите решения влияят на здравето му.

А за родителите "Имуните" се превръща в ценен съюзник, който учи малчуганите, че активният начин на живот, съчетан с питателна храна и добра почивка, е ключът към безгрижно и щастливо детство.

За автора

Милослава Абаджиева е криейтив лидер в рекламна агенция, майка на две деца, но преди всичко човек, който не спира да учи и търси. Завършила е курс по творческо писане на разкази на английски език и обича да измисля истории, които преразказват света по разбираем за децата начин.

За илюстратора

Стела Стаменкова-Дин обича магическия свят на хубавите детски книжки. Работи като арт директор и илюстратор и вярва, че вдъхновението дебне отвсякъде, стига просто да държиш сетивата си отворени и да не забравяш как да се радваш на живота като дете.

Милослава Абаджиева: "Имуните"
Милослава Абаджиева: "Имуните"