Мишел Бюси: "Мама греши"

  • Сподели:
Мишел Бюси: "Мама греши"

"Мама греши" от издателство "Ентусиаст"

Всичко започва, когато училищният психолог Васили отива в полицейския участък в Хавър, за да се срещне с майор Мариан Огрес. Васили трябва да бъде убедителен. Много убедителен.

Защото това, което има да каже, звучи напълно неправдоподобно: четиригодишният Малон твърди, че майка му не е неговата истинска майка.

Всъщност, това е невъзможно, защото майка му притежава акта му за раждане, негови снимки като по-малък и дори педиатърът потвърждава, че Малон е нейно дете. Но Васили вярва на детето, тъй като прекалено живо описва две различни жени.

Въпреки че Мариан е част от разследването на грандиозна кражба, нещо я подтиква да се вслуша в казаното от Васили и да му помогне. И докато се опитва да залепи крехките спомени на Малон, Мариан разбира, че миналото му не е изцяло в негови ръце.

Скоро всичко се променя и обратното броене започва. Опасността е все по-близо, докато Васили и Мариан започват своята надпревара с времето. Те трябва час по-скоро да отговорят на най-важния въпрос: Кой всъщност е Малон?

За авторa

"Аз съм дете на Жул Верн, Морис Льоблан и Агата Кристи", споделя един от най-успешните съвременни френски писатели Мишел Бюси. Освен автор на криминални романи, Бюси е политолог и преподавател в Университета в Руан. Започва да пише през деветдесетте години на миналия век.

Темата на първия му роман е десантът в Нормандия, но той е отказан от издателите, на които авторът го предлага. Продължава с писането на новели, сценарии, които обаче не стигат до публикуване.

Едва 10 години по-късно, Бюси отново се връща към идеята за роман, провокиран от свое пътуване до Рим по време на бума на книгата на Дан Браун "Шифърът на Леонардо".

През 2006 г. малко провинциално издателство публикува в скромен тираж полицейския му роман "Кодът Люпен". До момента книгата е преиздавана 8 пъти.

Необходими са още няколко години, за да може и следващите му романи – "Смърт край Сена" и "Черните лилии" – да постигнат успех и да увеличат продажбите си. Публикуването на романа "Без теб" (първата книга на автора, излязла в България с логото на "Ентусиаст") изстрелва автора на върха на класациите и го прави изключително популярен.

От 2013 г. насам Мишел Бюси неотменно присъства в престижната класация на в. "Фигаро" за най-успешни френски автори в световен мащаб. През 2019 г. той застава на второ място с над милион продадени екземпляра.

През 2017 г. на името на Мишел Бюси е учредена награда, която отличава най-добрите трилъри за годината.

Мишел Бюси: "Мама греши"

Авторът на международните бестселъри "Без теб" и "Черните лилии" Мишел Бюси се завръща на българския пазар с трети хитов криминален роман. "Мама греши", издаван от "Ентусиаст", вече излезе в над 15 държави и се превърна в шестсериен филм, излъчван във Франция, Белгия и Канада.

Мишел Бюси: "Мама греши"

Мишел Бюси е сред най-успешните и разпознаваеми лица на съвременната френска литература. Той е автор на 14 романа, 3 от които са публикувани и у нас.

От 2013 г. насам Бюси неотменно присъства в престижната класация на в. "Фигаро" за най-продаваните френски писатели в световен мащаб. През 2019 г. той застава на второ място с над милион продадени екземпляра.

В "Мама греши" писателят преплита илюзия и реалност, минало и бъдеще и така за пореден път се утвърждава като майстор на съспенса.