Шонин Макгуайър: "Всяко сърце е врата"

  • Сподели:
Шонин Макгуайър: "Всяко сърце е врата"

"Всяко сърце е врата" от издателство "Кръг"

Това е първата книга от поредицата "Своенравните деца" на популярната по цял свят със своите фентъзи творби Шонин Макгуайър.

Петте романа от серията са бестселъри навсякъде по света и силно провокират любителите на жанра, а последните са дали над 63 хиляди гласа в популярния читателски сайт Goodreads само за първата част. За "Своенравните деца" американската писателка е удостоена с наградите "Хюго", "Нюбела", "Локус", "Алекс", "Руса" и други.

Домът за своенравни деца на Елинор Уест е училище за деца, завърнали се от различни магически светове, които не успяват да намерят своето място в настоящата реалност. Нанси – мрачна и ексцентрична на вид тийнейджърка, попада там след своя престой в застиналите Дворци на мъртвите.

Ако има шанс да се върне отново в чудната страна, където е останало сърцето й, то той е точно в Дома на Елинор Уест. Преди това обаче Нанси и приятелите й трябва да разгадаят мистерията около зловещи убийства, които ги заплашват в настоящето.

"Всяко сърце е врата" е история за дом, пълен със своеобразни Алиси – всички, търсещи обратния път към заешката дупка. Неслучайно Националното обществено радио на САЩ определя романа като "шедьовър в жанра портално фентъзи, който заслужава да се сложи редом до книгите на Луис Карол и К. С. Луис".

Езикът на Шонин Макгуайър е изкусно описателен и деликатно хаплив. Преводът е на Майре Буюклиева, а корицата на Стоян Атанасов.

За автора

Шонин Макгуайър е родена в Мартинес, Калифорния. Увлича се по фентъзи културата от малка и бързо набира световна популярност с книгите си, някои от които пише под псевдонима Мира Грант.

Шонин е носител на наградата на Джон У. Кембъл за 2010 г. за най-добър млад писател, а романът й Feed е определен за книга на годината на Publishers Weekly за 2010 г. През 2013 г. тя става първият писател с пет номинации в една година на наградите "Хюго".

"Страхувам се от лошото време и обожавам гърмящи змии. Гледам прекалено много филми на ужасите, чета твърде много комикси и споделям къщата си с две чудовища в котешка форма – Лили и Алис", споделя за себе си тя.

Шонин Макгуайър: "Всяко сърце е врата"

Да прекрачиш вратата на гардероба и да се озовеш в Нарния или да получиш писмо от Хогуортс са все неща, които пленяват младите фентъзи фенове по цял свят от няколко поколения.

Новото заглавие на издателство "Кръг" – "Всяко сърце е врата" е точно за тези читатели, които не са спирали да мечтаят за вълшебни светове.