Славея Лазарова - Яж, чети, обичай и пътувай

  • Сподели:
Славея Лазарова - Яж, чети, обичай и пътувай

Днес ще съм щастлива, така реших. Ще се усмихна на намръщеното време и ще оставя слънцето в мен да грее ярко. Ще поспра за малко и няма да бързам. На кафето ще се насладя, на минутките спокойствие и ще си направя график на мечтите. Ще започна да ги сбъдвам една по една и до обяд вече ще съм преполовила списъка. Следобед ще се влюбя и ще разбера какво е да обичаш истински. А когато слънцето залезе, ще знам, че е изминал още един ден, в който не съм забравила как се живее щастливо. - Славея

 

Тази книга крие в себе си уют, спокойствие и топлина; тя може да ви накара да се усмихнете дори когато навън е мрачно. В страниците и ще откриете себе си, ще усетите вдъхновение и ще преминете през чудна палитра от емоции. Ще ви се допътува надалеч, ще се пренесете в спомените си или просто ще се насладите на едно вълшебно бягство от ежедневието. Смисълът на текстовете ще се променя през сезоните от живота ви и ще можете да ги препрочитате, откривайки по нещо ново, което да ви развълнува всеки път. Направете си чаша ароматно кафе, опечете любимия си сладкиш и се насладете на всяка страница, написана с любов.

Посетете фейсбук страницата на Яж, чети, обичай и пътувай за още свежи идеи и добро настроение.

 

 

За автора

 

Славея Лазарова е на 30 години, има прекрасно семейство и пъстър живот, изпълнен с много щастливи моменти. Обича да се пренася в света на книгите, да прекарва време с близките си, да пътува, да подслажда следобедите си с парченце шоколад и да мечтае смело.

Отраснала в малък град, Славея е имала вълшебно детство и още оттогава се е научила да вярва в чудесата и да цени малките радости във всеки един ден. Завършила е журналистика, но вдъхновението я е отвяло в съвсем различна посока. През 2015 г. създава свое местенце в интернет – Яж, чети, обичай и пътувай, – в което често споделя мислите и вълненията си за живота, любовта, щастието, малките жестове, семейството и всичко, което ù е на сърце. Мечтае да вдъхновява хората, да откриват себе си в написаното от нея и да знаят, че най-хубавото тепърва предстои.

С времето фейсбук страницата Яж, чети, обичай и пътувай става разпознаваема, започва да набира все по-голяма популярност и към днешна дата е следвана от 140 хиляди души. Славея е щастлива да има толкова съмишленици на едно място, с които да споделя мислите си. Вярва, че човек сам е отговорен за щастието си и че трябва да се грижи за него всеки ден. Надява се тази книга да докосне още повече хора и да ги накара да оценят всичко, което вече имат в живота си, да ги вдъхнови да мечтаят още по-смело и да следват сърцето си за всеки един избор, който им предстои. 

 

Откъс

 

Трупай спомени

 

Суетата, стремежът към охолен живот, показността, големият дом, трупането на вещи, тревогите за външния ни вид или дребните ядове нямат стойност. Никаква. Те са като ненужен прах в душите ни, който само събираме с годините. Нищо от това суетене, печелене и трупане няма смисъл и го разбираме чак когато сме на път да загубим собственото си здраве или това на наш близък. Важни са спомените, които сме създали, впечатленията, които сме оставили у другите, емоциите, които сме си подарили, залезите, които сме наблюдавали, и прегръдките, които сме раздали. Важни са нежните докосвания, дъхът на солено море, ароматът на прясно изпечен хляб, смехът до сълзи, споделените емоции, трогателните жестове, милите думи и всички други уж дребни неща, които придават цвят на живота. Важни са не нещата, които мечтаем да притежаваме, а онези, които копнеем да изживеем.