''Стив, коледният елф'' ще зарадва всички деца - изданието от Били Дън и Бен Уайтхаус излиза за зимните празници

  • Сподели:
''Стив, коледният елф'' ще зарадва всички деца - изданието от Били Дън и Бен Уайтхаус излиза за зимните празници

Няма по-хубава гледка от очарователна коледна книжка и сияещите детски очи пред нея. Ето защо „Стив, коледният елф“, издавана от „Ентусиаст“, е готова да зареди всеки с празничен дух. С остроумни рими и много чувство за хумор Били Дън събужда коледното настроение, а пъстрите илюстрации на Бен Уайтхаус карат героите да оживеят.

Били Дън е роден в Лондон, но е израснал в Шотландия. В момента живее в Рединг, Англия със семейството си и с удоволствие пише детски книги. Дън има докторска степен по физика, но рядко споменава този факт.

Бен Уайтхаус е илюстратор на детски издания, роден и израснал в Бирмингам, Великобритания. Освен с книги, Уайтхаус работи и по филмови проекти като асистент-аниматор.

Стив, коледният елф, е на Северния полюс и е зает с изработката на играчки за големия ден. Но изведнъж се замисля: ами ако децата, за които прави играчки, не съществуват? Не е като да ги е виждал някога.

Решен да изследва своя въпрос точно на Бъдни вечер, Стив се промъква в шейната на Дядо Коледа и случайно се озовава в къщата на малката Мей, която е тъжна, защото смята, че е в списъка на непослушните. Тя разказва за тревогите си на коледния елф, а той ѝ помага да разбере защо е важно да споделяш и да бъдеш добър.

Трогателна и забавна, тази история е посветена на малко елфче и новата му приятелка, които се убеждават в магията на Коледа и взаимно си помагат да намерят своя път.

''На света има твърде много деца,
за да ги обиколи всичките до сутринта.
Тогава Стив в шейната тайничко се СКРИ,
своята теория за да провери.

''Момченцата и момиченцата може да са само лъжа.
Откъде да знаем, че наистина съществуват деца.''

Книгата може да бъде поръчана от тук.