Уилям Гибсън: "Невромантик"

  • Сподели:
Уилям Гибсън: "Невромантик"

"Невромантик" от издателство "Локус" 

Представяме ви първото в света илюстровано издание на "Невромантик", одобрено от самия Уилям Гибсън. Романът е носител на наградите Хюго, Небюла и Филип К. Дик.

Кейс беше най-добрият крадец на информация в киберпространството – докато не се опита да прецака грешните хора и те не увредиха нервната му система, изхвърляйки го от Мрежата и бизнеса.

Сега загадъчен нов работодател го наема за почти самоубийствен набег срещу невероятно могъщ изкуствен интелект. С мъртвец за партньор и уличната самурайка Моли за бодигард Кейс се готви за приключението, което вдигна залозите в цял литературен жанр.

"Невромантик" е първият напълно съзнателен поглед към дигиталното бъдеще на човечеството – зашеметяващо видение, което предизвика цяло поколение читатели да преосмислят виждането си за технологиите и самите себе си, предсказание, което промени завинаги измеренията на въображението ни и начина по който говорим и мислим.

Научна фантастика със зашеметяваща структура и визия... Гибсън слага началото на нов жанр с отлично изграден характер.
San Francisco Chronicle

Епична в мащаба си... блести като хром под пустинното слънце.
The Wall Street Journal

За автора

Уилям Гибсън живее във Ванкувър, Канада, със съпругата си и двете им деца. Определян е като създател на термина "киберпространство" и като един от визионерите, предсказали появата на интернет и виртуалната реалност.

Освен Невромантик е автор на романите Нулев брояч, Мона Лиза оувърдрайв, Виртуална светлина, Идору, Периферни тела и на сборниците с разкази Хотел "Ню Роуз" и Холограмната роза.