11 начина за намаляване на преждевременното стареене на кожата

  • Сподели:
11 начина за намаляване на преждевременното стареене на кожата

Защитете кожата си от слънцето всеки ден. 
Независимо дали сте на плажа или на разходка из града, защитата от слънцето е от съществено значение. Можете да защитите кожата си, като потърсите сянка, покриете се със слънцезащитно облекло – като лека риза с дълги ръкави, панталони, широкопола шапка и слънчеви очила с UV защита – и използвате слънцезащитен крем с широк спектър, SPF 30 (или по-висок) и водоустойчив. Трябва да прилагате слънцезащитен крем всеки ден върху цялата кожа, която не е покрита с дрехи. 

Нанесете автобронзант, вместо да получите тен.
Всеки път, когато получите тен, вие преждевременно състарявате кожата си. Слънцето, солариума или друго оборудване за тен на закрито, излъчват вредни UV лъчи, които ускоряват стареенето на кожата ви.

Ако пушите, откажете цигарите.
Пушенето значително ускорява остаряването на кожата. Това причинява бръчки и матов, жълт тен.

Избягвайте повтарящи се изражения на лицето. 
Когато правите изражение на лицето, свивате основните мускули. Ако многократно свивате едни и същи мускули в продължение на много години, тези линии стават постоянни. Носенето на слънчеви очила може да помогне за намаляване на бръчките, причинени от кривогледство.Яжте здравословна, добре балансирана диета. 
Резултатите от няколко проучвания показват, че храненето с много пресни плодове и зеленчуци може да помогне за предотвратяване на увреждане, което води до преждевременно стареене на кожата. Резултатите от изследователски проучвания също показват, че диета, съдържаща много захар или други рафинирани въглехидрати, може да ускори стареенето.

Пийте по-малко алкохол. 
Алкохолът е груб към кожата. Дехидратира я и с времето я уврежда. Това може да ни накара да изглеждаме по-възрастни.

Тренирайте през повечето дни от седмицата.
Резултатите от няколко проучвания показват, че умерените упражнения могат да подобрят кръвообращението и да засилят имунната система. Това от своя страна може да придаде на кожата по-млад вид.

Почистете нежно кожата си. 
Почистването може да раздразни кожата ви. Дразненето на кожата ви ускорява нейното стареене. Нежното измиване помага за премахване на замърсяванията, грима и други вещества, без да дразни кожата ви.

Мийте лицето си два пъти на ден и след силно изпотяване. 
Изпотяването, особено когато носите шапка, дразни кожата, така че е хубаво да се измиете веднага.

Нанасяйте овлажнител за лице всеки ден. 
Овлажнител улавя водата в кожата ни, придавайки й по-младежки вид.

Спрете да използвате продукти за грижа за кожата, които парят или я зачервяват.