Адел от плът, кръв и честност

  • Сподели:
Адел от плът, кръв и честност

Защо обичаме толкова много Адел? Вероятно защото се осмелява да каже нещата такива, каквито са и не ги облича в захаросани фрази или да се крие зад удобни клишета. Смелост ли е в наши дни да бъдеш честен? Има ли висока стойност откровеността или бързо я поглъщаме и забравяме като всичко останало, което правим в обществото на консуматори?

Ето пет неща, които са малко известни или не сте знаели за Адел.

1. Адел пише дебютния си сингъл „Hometown Glory" само за десетина минути. Песента е написана, когато певицата е била тийнейджърка, след опитите на майка ù да я убеди да напусне родния град Тотнъм, Южен Лондон, с цел по-добро образование. 
„Изпълних ù това под формата на протест, заявявайки, че оставам", казва Адел пред "The Observer Music Monthly".

2. Адел има фенове на високи позиции, включително британското правителство. През 2009 г. тогавашният министър-председател Гордън Браун изпрати на Адел благодарствена бележка, в която изтъква, че поддържа настроението на страната високо. „С проблемите, пред които страната е изправена във финансово отношение, вие сте светлина в края на тунела".

3. Адел публично заяви, че мрази изявите свързани с церемонии по червени килими. „Не се чувствам неуверена, а просто не искам да участвам в това. Буквално получавам стомашен спазъм".
Сигурно ще ви изненада, но тревожността на най-продавания изпълнител за 21 век, се разпростира и на сцената.
Адел е споделяла, че когато стъпи на сцената я обзема страх, който сякаш се влошава. Безпокойството ù оказва пряко влияние върху стила ù на пеене. Това намирало своето обяснение с факта, че Адел не иска да разочарова своята публика.
„С ужаса, който ме сковава на сцената просто не искам да разочаровам хората. Ставам толкова нервна, че нямам смелостта да импровизирам или нещо подобно."

4. Певицата има няколко татуировки на ръцете си: едната с надпис „Paradise", има нарисувана планетата Сатурн, както и името на своя деветгодишен син - „Angelo".
„Защото Анджело е моят рай", сподели изпълнителката пред ''Rolling Stone''.
„Той успява да разкрие всички неща, които истински харесвам в себе си. Това е единственият човек, който може да ми каже "не". Анджело ме управлява напълно. Той е моят шеф."

5. Адел веднъж заяви пред водещия Джеймс Кордън, че е голям фен на Spice Girls. „Когато групата се появи това беше паметен момент в историята на живота ми. Това беше силата на пет обикновени момичетата, които се справяха супер добре. Винаги съм се оприличавала с Гери, тя ми е любимка.''

По-рано тази седмица певицата пусна официално изявление в социалните мрежи към почитателите си, в което разкри историята зад предстоящия албум ''30'':

Със сигурност не бях близо до мястото, на което се надявах да бъда, когато за първи път стартирах работата по този албум преди близо 3 години. Точно обратното. Разчитам на рутина и последователност, за да се чувствам в безопасност. И все пак съзнателно, с желание дори, се хвърлих в лабиринт от абсолютна бъркотия и вътрешни сътресения!По пътя научих много истини за себе си. Отървах се от много слоеве, но също така се увих в нови. Открих наистина полезни и здравословни начини на мислене, от които да се ръководя и имам чувството, че най-накрая отново намерих себе си. Бих стигнала дотам да кажа, че никога през живота си не съм се чувствала по-спокойна. И така, готова съм най-накрая да представя този албум.“