Чарлийз Терон и нейната история на успеха

  • Сподели:
Чарлийз Терон и нейната история на успеха

Чарлийз Терон е южноафриканска-американска актриса, модел и продуцент. Тя е една от най-добре платените актриси в Холивуд.

Терон е носител на няколко награди, включително Оскар и Златен глобус. През 2016 г. списание Time я включи в списъка на 100-те най-влиятелни хора в света.

От трудностите на бедността до успеха на една от най-богатите актриси в света, нейната история е много вдъхновяваща. Нека заедно я разгледаме.

Чарлийз Терон е родена на 7 август 1975 г. в град, разположен в Южна Африка. Терон израства във фермата на родителите си в Йоханесбург. Баща ѝ бил алкохолик и често в семейството се стигало до ескалация на напрежението, поради този му порок. При поредното си напиване, той заплашил физически Чарлийз и майка ѝ с насочен срещу двете пистолет.

За щастие те не пострадали, но майката на Терон, Герда, стреляла в отговор и убила съпруга си. Герда не била изправена пред никакви обвинения, защото съдията отхвърлил деянието като самозащита. Този период бил тежък и травмиращ за младата Чарлийз. Тя не се вписвала с другите деца в училище и редовно боледувала.

На 13-годишна възраст Чарлийз посещава интернат. На 16 години, се урежда с договор за модел и се мести в Милано заедно с майка си. След цяла година в Милано двете се установяват в Съединените щати. Първоначално Чарлийз тренира като балетна танцьорка в Ню Йорк, но контузия на коляното срива мечтите ѝ.

През това време тя живее в мазето на приятел и се сблъска с депресията. Но Терон не губи надежда. През 1994 г. тя се мести в Лос Анджелис, за да преследва актьорската професия във филмовата индустрия.
В Ел Ей живее в общежитие с малко или никакви средства. В един момент дори ѝ се наложило да открадне хляб от ресторант, само за да оцелее.

Звучи близко до невероятното, но в спор между нея и банков служител, агент на таланти наблюдавал Терон и ѝ дал визитната си картичка. Заради него тя постъпва в актьорско училище и поставя началото на холивудската си кариера. 

През 1997 г. Терон участва във филма ''Адвокат на дявола'' и взима главна роля. Филмът се оказва нейният пробив в Холивуд и за играта си там получава заслужено световно признание. В началото на 2000-те тя се появява в няколко други продукции, включително ''Игри на северни елени'', ''Дворовете'', ''Мъже на честта'', ''В капан'' и др.

Тези филми помогнали на Терон да се утвърди като актриса в индустрията. През 2003 г. излиза култовият ''Чудовище'' и Терон получава признание от критиката за отличното си представяне. За брилянтната си игра в лентата тя е удостоена с Оскар и се превърна в една от най-добре платените актриси, печелейки до 110 милиона долара на филм.

След това тя участва в няколко филма като ''North Country'', ''In the Valley of Elah'', ''The Burning Plain'', ''Hancock'' и още няколко. Терон си взима пауза от актьорството за две години и се завръща на голям екран през 2011 г. с комедията ''Young Adult''. За изпълнението си там получава похвали, както и номинации за няколко награди.

През 2012 г. тя участва в два филма "Снежанка и ловецът‘'' и ''Прометей'', които се представят добре в боксофиса. В края на 2010-те Терон играе в заглавията: ''Atomic Blonde'', ''The Fate of the Furious'', ''Tully'', ''Long Shot'' и ''Bombshell''. ''Съдбата на яростните'' (2017 г.) събира 1,2 милиарда долара в боксофиса.

Уроците, които можем да научим от Терон:

Страстта, упорита работа и решителността могат да ви помогнат да достигнете нови висоти. Упоритата работа е ключът към успеха.
Винаги трябва да вярваме в себе си и да не се отказваме. Растейки, Чарлийз се сблъсква с редица препятствия, но никога не губи надежда и продължава напред.