Десет знаменитости, които са оставили естествения цвят на косите си

  • Сподели:
Десет знаменитости, които са оставили естествения цвят на косите си

"Не мога да опиша колко невероятно е да се чувстваш свободен."

Все повече знаменитости казват "не" на прикриването на естествения си цвят. Сивата коса, някога сигурен признак на стареене, който привидно не се отнасяше за известните дами, с охота се прие от холивудските личности. 
"В миналото сме ставали свидетели тенденциите да доминират над модата, като ерата на кичурите, десетилетието на акцентите, балаяж, омбре ефект, и ярки цветове", казва Робърт Итън, творчески директор на Wella Professionals. "Сега има движение към естественото подобряване на косата, а смесването на сивото е новото течение в цвета ѝ".

Представяме ви десет дами, които с удоволствие и чар носят естествения си цвят, и това им отива.
Нека те ви послужат за вдъхновение.

Салма Хайек
Салма Хайек нарича косите си "бели коси на мъдростта" и ние сме напълно обсебени от тази перспектива. Всеки път, когато тя публикува снимка, която представя черната ѝ коса със сребристи отблясъци, оставаме очаровани.Джейн Фонда
Джейн Фонда, жената синоним на класа, за първи път дебютира с късата си сребриста коса на церемонията по Оскарите, като легендата, която е. Стилистът на Фонда казва: "Целта беше сребристо ледено русо, за да изненада всички на Оскарите през 2020 г. Процесът за боядисване на косата ѝ напълно сива отне седем часа, но си заслужаваше всяко усилие". Анди Макдауъл
Къдриците на звездата са част от нейната характерна визия, така че решението ѝ да премине към прошарена грива обтегна отношенията с мениджърите ѝ през 2021 г. "Мениджърите ми всъщност казаха: "Не е сега моментът да променяш визията си. Отговорих им, че грешат, защото сивата коса ме кара да се чувствам много по-силна. Приемам мястото, където се намирам житейски в момента. Време е, защото след две години ще стана на 65."Сара Джесика Паркър
Паркър направи смело изявление, появявайки се на корицата на Vogue със сива коса, докато промотира продължението на "Сексът и градът", "And Just Like That..''.
"Всеки има право на мнение - ''тя е вече стара; тя има твърде много бръчки; тя няма никакви бръчки; тя е вече с посивели коси''... Има толкова много презрително и омразно говорене, което не би се случило на нито един мъж.
Ето например, Анди Коен, който е със сиви коси, които му стоят страшно изискано. По негов адрес няма да чуете подобни думи. Защо не е приемливо и спрямо нас?
Сякаш хората не искат да се чувстваме добре с начина, по който изглеждаме. Нямаме ли право да се наслаждаваме на стареенето си?
Независимо дали избираме да остареем по естествен начин или ще се стремим да изглеждаме перфектно - ако това те кара да се чувстваш комфортно отвътре, какъв е проблемът?
Това сме ние в момента! Стареенето няма да изчезне!"Упи Голдбърг
Когато актрисата трябваше да остави косите си в естествения им цвят за една определена роля, тя разкри колко много означаваше да изобрази по-възрастна чернокожа жена на екрана. Но суетата никога не е заемала централно място в живота на Голдбърг.

Хелън Мирън
"Никога не съм ходила на фризьор да боядисвам косата си. Притесненията са нещо скъпо и скучно - няма как да си ги позволя. Жените на моята възраст, които направиха избора да останат в сивата гама - изглеждат ефектни", казва любимката на сърцата ни пред Vogue.Алисън Джени
Когато не се намира на снимачната площадка, Джени е напълно естествена, тъй като отдавна ѝ е писнало от екстеншъни, бои, лак и други изтощаващи косата продукти. Актрисата сподели в предаването на Дрю Баримор: "Не мога да ви опиша колко невероятно е да се чувстваш свободен. Обикнах този пепелявосив цвят".

Джейми Лий Къртис
Джейми Лий Къртис цели да запази истинското и да се движи възможно по-близо до натуралното.
Тя не крие мнението си, което е против естетичната и пластичната хирургия, както и всички течения на социалните мрежи, целящи максимално да ни отдалечат от естествения ни външен вид.
Нейното мото е: "Не искам и нямам какво да крия".

Даян Кийтън
Завинаги иконоборец, Кийтън е определението за остаряване със стил. Известно време имаше прошарена коса, но вече предпочита светъл нюанс, който да допълва винаги причудливия ѝ характер.

Мерил Стрийп
Помните ли я като Миранда Пристли в "Дяволът носи Прада"? Какви ги говоря, разбира се, че я помните.
Блондинка със сиви оттенъци, просто разкош за дама, която може да изиграе всичко.