Дженифър Лопес и нейните вдъхновителки в живота

  • Сподели:
Дженифър Лопес и нейните вдъхновителки в живота

Повече от век хората по света отбелязват 8-ми март като специален ден за жените.
Международният ден на жената се разрасна от работническото движение, за да се превърне в ежегодно събитие, признато от Организацията на обединените нации.
Основите са положени през 1908 г., когато 15 000 жени маршируват през Ню Йорк с искане за по-кратко работно време, по-добро заплащане и право на глас. Година по-късно Социалистическата партия на Америка обявява първия Национален ден на жената.

Международният ден на жената се чества за първи път през 1911 г. в Австрия, Дания, Германия и Швейцария. 
Празникът станал официален през 1975 г., когато ООН започнала да отбелязва деня. Първата приета тема през 1996 г. била "Празнуване на миналото, планиране на бъдещето".
Международният ден на жената се превърнал в специален повод, за да отпразнуваме докъде са стигнали жените в обществото, политиката, икономиката, културата и въобще всички сфери на живота.

В чест на Международния ден на жените някои знаменитости почетоха своите майки или жени, които ги вдъхновяват и са техни духовни ментори.
Една такава знаменитост е Дженифър Лопес, която публикува няколко снимки в Instagram, за да отбележи празника.

"Всеки божи ден се вдъхновявам от много талантливи, невероятни, прекрасни жени. Ние наистина правим така че светът да се върти.  От моите вдъхновителки в живота до красивото ми семейство и приятели...днес и всеки друг ден...е вашият ден, в който ви празнуваме и почитаме."

От публикацията става ясно, че някои от дамите, от които Джей Ло черпи своето вдъхновение, са нейната дългогодишна приятелка, актрисата Леа Ремини, легендарната Барбара Стрейзън и бившият съдия от Върховния съд на САЩ - покойната Рут Бадер Гинсбърг.