Фон дьо тенът – най-важната част от грима

  • Сподели:
Фон дьо тенът – най-важната част от грима

Фон дьо тенът стои в основата на цялостния макиаж. Ако нямаме добра основа, ако кожата ни не изглежда перфектна - и най-старателно положеният грим няма да изглежда добре.

Всяка жена се възхищава на копринената и перфектно сияеща кожа. Всички искат такава и затова ежедневно посягат към фон дьо тена. Целта е да прикрият несъвършенствата на природата, на времето или просто да разкрасят грима, подсилвайки тена и цвета на лицето си.

Цветът трябва да бъде добре съобразен с тена на лицето. За постигане на по-естествен ефект може да си позволите моделиране на лицето с два, три различни по цвят тона. Добре е преди полагането на фон дьо тена да използвате основа/база преди грим. Тя е тази, която ще изглади неравностите, ще заличи порите, ще направи кожата гладка и ще бъде перфектната основа за вашия тон.

Може да използвате коректор там, където се налага. Нанася се под сенките на очите, гънките на носа при ноздрите и местата с мимически бръчки. С леки движения се прелива с фон дьо тена. Завършете всичко, като нанесете фина пудра, за да фиксирате. След като сте постигнали този ефект, подчертайте очите и скулите, за да изглеждате прекрасна и ослепителна.

Фон дьо тенът – най-важната част от грима