Големи устни без филъри? Ето как да го постигнете!

  • Сподели:
Големи устни без филъри? Ето как да го постигнете!

Безспорно устните са една от най-привлекателните части на женското лице. С възрастта обаче те лесно губят обема и нежния си контур. Уви! При устните на някои дами се случва така, че на практика се превръщат в две тънки ивици.

Ако и вашият случаят е такъв, не бързайте със специалната козметика и "инжекциите за красота"! Можете да върнете предишната прелест на устните си и без специализирана намеса! Но нека започнем най-напред с отговора на въпроса…

Защо изтъняват устните?

Изтъняването на устните с възрастта се дължи на напрежението в кръговите мускули на устата. Това се случва основно при силно волевите хора. Направете следния опит: стиснете зъби и се вслушайте в тялото си - ще почувствате напрежение в областта на гръбнака, шията и дори в крайниците.

Факт е, че при стискане на зъбите всички мускулно-фасциални вериги се напрягат. Щом отпуснете челюстта си, всичко отминава. При постоянното хронично напрежение се променя изражението на лицето и се получава деформация на кръговите мускули на устата. В резултат от спазъма устните стават тънки като линии.

Помагат ли филърите?

Много жени са убедени, че с възрастта само филърите могат да върнат очарованието на устните им, но се разочароват: те не винаги дават желания резултат. За съжаление, никой не е разочарован от неправилното разпределяне и усвояване на вкарания филър. Ако това се случи, в допълнение към проблема с изчезващите устни, се получава и деформация, която може да се забележи и с просто око.

Не са редки и случаите, когато при процедурата по увеличаване на устните се появява сериозна алергична реакция. Друг недостатък на филърите са леките травми, които остават през първите дни след процедурата. Освен това, пълнителите дават само временни резултати, тъй като компонентите им се разтварят с течение на времето. В бъдеще това може да доведе до появата на бръчици и назолабиални гънки.

Каква е алтернативата?

Пластичната хирургия и използването на скъпа козметика не са единствените начини да възстановите красотата на устните си. Тъй като проблемът с тънките устни е свързан и с напрежение в кръговите мускули, някои упражнения могат да помогнат за отпускането им. Дори най-тънките устни могат да добият допълнително плътност и обем, ако успеете да повлияете на тези мускули.

За чувствени устни, готови за целувки, започнете с масажиране на повърхността им с помощта на мека четка или хавлиена кърпа, за да излющите мъртвите клетки. След това намажете обилно с бадемово масло или специален балсам за устни и оставете да попие.

Едно лесно упражнение може да отпусне кръговия мускул на устата. Поставете показалеца и средния си пръст под долната устна и почувствайте как тъканите под тях се затоплят и отпускат, а устните сякаш се "наливат". След това започнете да рисувате усмивка с върховете на пръстите си: внимателно ги насочете към ъгълчетата на устата, като леко придърпвате нагоре. Повторете движенията и с горната устна.

Повторете упражненията няколко пъти с горната и долната устна последователно. Ежедневното изпълнение на това упражнение ще ви помогне да подобрите значително състоянието на устните ви.

Текст: Нора Атанасова / fashioninside.bg