Грим за начинаещи - съвети стъпка по стъпка

  • Сподели:
Грим за начинаещи - съвети стъпка по стъпка

Първите няколко опита за постигане на завършен и красив грим са фундаментални. В зависимост от резултата, една жена може да бъде насърчена или демотивирана да постига безупречен образ самостоятелно. Добре е да бъдете запознати с някои основни правила при изпълнение на грим за начинаещи, преди да започнете нанасяне на който и да е продукт. Тяхната последователност е от значение, а предварителното набавяне на всички ще направи процеса по-спокоен и няма да предизвика неудовлетвореност.

В следващите редове даваме последователна подредба на отделните стъпки и препоръка за едни от най-търсените продукти на козметичната сцена в момента.

Стъпки за съвършенство
Порцелановият и чист облик с естествено подчертани контури, ветриловидни мигли и апетитни устни е напълно постижим с помощта на правилните козметични продукти. Поглезете се с всички липсващи от изброените по-долу и следвайте стъпка по стъпка указанията на професионалните гримьори за грим за начинаещи:

•    Праймър. Този продукт полага основите във всеки грим за лице. Неговата задача е да изглади повърхността на кожата и да осигури дълготрайност на следващите продукти. The POREfessional от Benefit е абсолютен фаворит за свиване на пори и равен микрорелеф;

•    Фон дьо тен. Равномерният тен със здравословен и лъчист вид на епидермиса се дължи на Blur 16H Longwear Foundation от Lumene. Този фон дьо тен с лека за нанасяне текстура е задължителен при грим за начинаещи. С него тенът става равномерен за секунди, размива фините линии и се задържа до 16 часа;

•    Коректор. Време е тъмните кръгове и упоритите несъвършенства като зачервявания, пъпки и др. да бъдат прикрити. Shape Tape е бестселър продукт не само в тази категория, но и в целия асортимент на американската марка Tarte. Интензивната му покривност се справя с всичко изброено. Приятната му консистенция оставя перфектен резултат дори при нанасяне с пръст, а в MAKEUP е налично голямо разнообразие от тонове;

•    Контур. Това е най-притеснителният етап за повечето жени и момичета при грим за начинаещи. С продукт като палитрата theBalm Double Crosser Highlighter Bronzer & Blush Palette в тази стъпка няма нищо плашещо. Нанесен под скулите, бронзантът дефинира контурите на лицето, като ги кара да изпъкнат подобно на светлосянка. Над него се прилага ружът, за да освежи зоната на бузите и да направи образа здравословен. Финален щрих от хайлайтър върху изпъкналата кост на скулите и веждите и моста на носа. Едно прокарване на четката създава ефект на отразяващ се върху лицето слънчев лъч. В следния каталог makeup.bg можете да откриете най-добрите хайлайтъри от достъпни, луксозни и ексклузивни брандове.

Финален етап при грим за лице
Изпълнението на следващите няколко стъпки и нанасяне на съответните продукти са индивидуални за всеки. Можете да решите своите предпочитания по време на първите опити на грим за начинаещи. Ефектът на повдигнати, ламинирани вежди е бързо постижим у дома с прозрачния гел LAMEL Lamination Brow & Lash. Палитрите сенки за очи на Charlotte Tilbury са истински произведения на изкуството и прекрасен избор за придаване на озареност и жизненост на погледа. 

Миглите и устните са тайните оръжия за съблазняване на всяка жена. С тях завършва и този урок за грим за начинаещи. Спиралата Lash Idole е феномен в извиването и издължаването на мигли. Равномерно разположените 360 влакна и гел текстурата повдигат моментално космите, разресват и разгръщат във ветрило. MAC Matte Lipstick е най-търсеното червило на пазара за феновете на трайно кадифените устни. Безупречните контури могат да бъдат лесно създадени с молив в идентичен или един тон по-тъмен нюанс. 

Потопете се в света на красотата и започнете усъвършенстването на визията си с първи, но сигурни стъпки с грим за начинаещи.