Гуен Стефани и нейната запазена марка

  • Сподели:
Гуен Стефани и нейната запазена марка

В ново интервю за In style Гуен Стефани погледна назад към раздялата си с Гавин Росдейл и обсъди как разводът е вдъхновил последния ѝ проект.

След 13 години брак Гавин и Гуен официално подадоха молба за развод през 2015 г., позовавайки се на непреодолими различия. Така вън от всякакво съмнение Гуен Стефани преобразува тежкия си опит, за да го превърне в нещо красиво.
"Дойде време за равносметка на всичко, което някога съм направила", спомня си изпълнителката на "Don't Speak". Точно тогава Гуен се сдобива с мечта, за която дори не е подозирала – да създаде своя собствена линия за грим.

"Исках да започна нещо, което е ново, мое и вярно на това, което съм. Това щеше да бъде проект за останалата част от живота ми", сподели тя.

Сега с чисто нова линия продукти за грим, включително нейната запазена марка - червеното червило, Гуен направи точно това. Всъщност името на нейната марка GXVE е вдъхновено отчасти от думата "дай". GXVE е създаден от любители на грима, за любители на грима. 
"Това ще се превърне в една общност от хора, които са обединени от единомислие, които обичат красотата, грима и себеизразяването. Хора, които са креативни и талантливи", казва Стефани, за която червеното червило се е превърнало в синоним. 

И докато козметичният пазар е пренаситен от продукти за красота, зад които стоят имената на знаменитости, Гуен не чувства нужда да отстоява своята собствена марка, за да я отличава от останалите. 

"Мисля, че хората могат и сами да открият истината. Те достатъчно добре виждат кой продукт е качествен и кой - не. Целта ми не е в продажбата.
Аз се опитвам да създавам нещо, което е свързано с моята страст. То ще бъде моето истинско наследство, което един ден ще оставя".

Смелата визия на Стефани я отличава през цялата ѝ кариера:
"Гримът е важен. Още със ставането мислиш какво да нанесеш върху лицето си, защото това е лицето, което те представя пред света.
Била съм много критикувана относно визията си и избора на червено червило, но силата на червените устни, е нещо, което веднага се откроява".