Интервю с Ида Уонг, вицепрезидент по разработване на продукти - Smart Clinical Repair Serum & Cream 

  • Сподели:
Интервю с Ида Уонг, вицепрезидент по разработване на продукти - Smart Clinical Repair Serum & Cream 

Този супер подхранващ хидратант е проектиран да редуцира видимо линиите и бръчките за еластична, по-млада на вид кожа. Формулата ни с CL1870 Пептиден Комплекс™ спомага за стимулиране на естествения колаген на кожата, който подпомага укрепването на дермалната структура, оставяйки кожата по-силна и по-гладка.

Изглажда кожата с дълготрайна хидратация. 

Кремът срещу бръчки, който спомага подсилването и подхранването за по-гладка и млада кожа. Ще забележите моментална хидратация, а формулата му е подходяща за всички типове кожа.

Клинично доказано:
- Намаляване на фините линии
- Намаляване на бръчките
- Намаляване на назолабиалните гънки
- Повишаване на хидратацията

Wrinkle Correcting Rich Cream е луксозен, по-плътен крем за тези с по-суха кожа. Много суха към суха.
Wrinkle Correcting Cream е лек крем, подходящ за всички типове кожа.

Интервю с Ида Уонг, вицепрезидент по разработване на продукти - Smart Clinical Repair Serum & Cream 

Какво ви е вдъхновило за създаването на Smart Clinical Repair серията?

- Вдъхновението ни се корени в дерматологията, която е сърцето и душата зад създаването на Clinique, като бранд основан от дерматолог.

Винаги следим как дерматолозите се отнасят към кожата и различните признаци на стареене. Така че вдъхновението винаги идва от дерматологична гледна точка, но също така и от научна и физиологична гледна точка.

Разбирайки науката зад състоянието, и използвайки знанието от нашите изследователи за това как кожата остарява, е изключително важно. Общият знаменател от комбинирането на тези два фактора е, че когато става въпрос за остаряването и справянето с тези проблеми, използваме многопосочен подход.

Докато потребителите имат тенденцията да се фокусират върху фините линии и бръчките, има още много неща, които влияят върху начинът, по който изглежда кожата, на които също трябва да се обърне своевременно внимание.

Това е и гръбнакът на подходът при създаването на нашите Smart Clinical Repair продукти. 

Кои са различните видове бръчки или фини линии и какво ги причинява? 

- Когато става въпрос за линии и бръчки, причината за тяхната поява може да се дължи на нарушени и отслабени дермални влакна, като колагенът и еластина. Те намаляват и се разграждат, което е част от естествения процес при напредването на възрастта.

Към това добавяме и ежедневното излагане на агресори от външната среда като: UV, замърсяване и др., което изостря допълнително естествения процес на стареене и се проявява в отслабването на въпросната дермална матрица.

Тази дермална мрежа е като матрак: с течение на времето, дори най-устойчивият матрак ще започне да потъва и това е моментът, в който бръчките започват да се появяват.

В зависимост от цвета на кожата на човек, разграждането на колагена може да се прояви физиологично по различен начин. Някои хора биха се сдобили с повече бръчки на челото например.

За някои жени, като азиатките, или жените с по-тъмна кожа, назолабиалните гънки, или линиите на усмивката, може да са по-видими. Всичко се свежда до морфологията на лицето и как различните зони остаряват и изглеждат с напредването на времето.  

Защо потребителите непрекъснато се нуждаят и искат нови anti-age продукти против бръчки? Какъв е подходът на Clinique за справяне с тази нужда?

- Потребителите често са в търсене на следващия „свещен граал“ и това мотивира постоянният стремеж и развитие на брандовете в индустрията. Науката се развива и напредва постоянно, така че със сигурност в проучванията, в които участваме, вдъхновението ни от дерматологична гледна точна не спира да се развива.

В Clinique сме в постоянно търсене и преследване на най-добрите формули, които да изглеждат и да се усещат страхотно, които могат да се използват два пъти дневно, които са безопасни и ефективни.

Стремежът всички изброени неща да са факт е предпоставката, стояща зад основаването на този бранд. 

С какво Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Cream е по-различен от останалите кремове на пазара? Защо потребителите трябва да изберат този конкретен крем?

- Първото и най-важното - Smart Clinical Repair Cream съдържа пептидния комплекс CL 1870 на Clinique, който е част от всички Smart Clinical продукти. Втората разлика е начинът, по който се справя с признаците на стареене - чрез многостранен подход, който е силно залегнал във философията на Clinique и е начинът, по който се справяме с много различни проблеми и състояния.

Този крем съдържа CL 1870, както и екстракт от Sigeskbeckia orientalis, който е проколагенова съставка, която помага на кожата да изглежда по-гладка.

Хиалуроновата киселина също е част от състава, защото хидратира и работи върху проблемът със загубата на влажност. Наличието на ефективен и интензивен овлажнител, който осигурява дългосрочна хидратация, е изключително важно.

Това е формулата, която прави този крем отличителен и ефективен.

Какъв е първият видим ефект и резултат от употребата на този крем? 

- С този крем, кожата видимо се чувства така, сякаш е изпила чаша вода, без усещане за тежест и омазняване. След четири седмици употреба, има видим ефект и върху фините линии и бръчките. Към това, получавате и страхотен сияен, не-мазен блясък, докато еластичността на кожата се възстановява. 

Кой е най-добрият начин за добавяне на Smart продуктите в рутината в грижата за кожата? Трябва ли да се използва серума, ако се използва и крема?

- Моята препоръка за цялостна anti-age грижа, задължително включва и серума, тъй като той съдържа CL 1870, който е мощна проколагенова технология, в допълнение към ретиноида, който не е част от съставките в крема.

Кожата може да се възползва от ретиноида, тъй като той помага за ретекстурирането й, чрез обновяване на кожните клетки и премахва грубата текстура на повърхността - повърхностните увреждания, които могат да бъдат резултат от излагане на агресори от околната среда.

С възрастта естественото обновяване на клетките се забавя, което води до натрупването на груба текстура.

Ретиноидът в серума Smart Clinical, съчетан с хиалуроновата киселина в текстурата на крема, е перфектното дуо. За опростена, но фокусирана рутина, препоръчвам употребата на серум Smart Clinical в комбинация с крема, която ще се справи с линиите и бръчките, и ще хидратира кожата.

Кремът за лице е чудесно допълнение, което можете да включите към рутината си и към всеки друг продукт. 

Защо е от ключово значение да започнем да се занимаваме с дермалната структура отрано, като част от anti-age грижата?

- Нашата дермална матрица е като матрак, чието състояние искате да поддържате. Искате кожата ви да е здрава, еластична и поддържана. Когато имате хубав плюшен матрак, той се възстановява в първоначалната си форма, когато скочите върху него.

Но с течение на времето, ако не поддържате активно тази гъвкавост и мекота, намотките се износват, и след като вече сте се сдобили с това износване и вдлъбване, което е като линии и бръчки по кожата ви, матракът започва да увисва.

Как Smart Clinical Repair Serum води до видими резултати като тези при дерматологично лазерно лечение? По какъв начин този серум постига такива резултати? 

- Обикновено лазерът ще има действие върху линиите и бръчките, работейки с топлина и енергия, за да стимулира колагена. Разбира се, Clinique Smart Clinical работи по различен начин.

Хидратира с хиалуронова киселина, за да помогне за плътността. Наличието на ретиноид, спомага за ретекстурирането и изглаждането на повърхността на кожата чрез ексфолиране.

CL 1870 пептидния комплекс допринася за стимулиране на естествения колаген. Крайната цел е намаляването на фините линии и бръчките.

С ежедневна употреба на серума ще имате същото подобрение във вида на линиите и бръчките, като това, с което бихте се сдобили след едно лазерно третиране 16 седмици по-късно. Крайният ефект върху външния вид на линиите и бръчките е една и същ, просто стигайки до там по различен път.

Серумът дразни ли кожата?

- Серумът е щателно калибриран, за да бъде ефикасен, като същевременно е нежен – мощните anti-age съставки спомагат за стимулиране на естествения колаген. Съчетанието с успокояващи и хидратиращи съставки, помагат на кожата да бъде в оптимално състояние, за да се възстанови естествено.

Резултатите от потребителско проучване са, че след използване на серума в продължение на 4 седмици, 88% от 354 човека отговарят, че серумът е нежен и не дразни кожата.