Как да се чувстваме прекрасно на всяка възраст

  • Сподели:
Как да се чувстваме прекрасно на всяка възраст

Ако на света съществува тайна, която всички искаме да знаем, това е как да се чувстваме по-млади… Най-добре е, когато възрастта се приема само като число и не гледате на нея като проблем.

Това, че имате солиден житейски опит зад гърба си даже може да ви бъде от полза и не означава, че не може да правите определени неща, които да ви помогнат да се чувствате великолепно.

Ето какво научихме ние за тайната и с радост го споделяме с вас. Независимо дали сте на 20 или на 60 можете да се чувствате прекрасно, без значение от годините.

Ако сте в 20-те си години

Грижете се за тялото си

Когато сте на 20 ви се струва напълно безпредметно да отделяте време и внимание за тялото си. Независимо какво и как се храните, пиете, спите, не се отразява на фигурата ви, тогава защо ли трябва да полягате усилия…? Защото години по-късно ще сте направили подарък на себе си и няма да ви се налага да утроявате усилията си, за да видите какъвто и да било резултат. Така че, спечелете си малко преднина и започнете още сега по-здравословен начин на живот.

Започнете да се грижете за кожа още сега

За съжаление, повечето от нас започват да полагат грижи за кожата си, когато се появят първите проблеми или видят първите си бръчки. Тогава вече е късно, не е непоправимо, но ще се наложи да сте много по-строги със себе си, затова намерете време и започнете да защитавате кожата си от всички вредни влияния, които буквално ни заливат. Кремът и слънцезащитните продукти са вашите първи приятели. Не ги избягвайте.

Направете го докато можете

На 20 имаме измамното усещане, че цялото време ни принадлежи. Не отлагайте. Колкото повече смятате, че "един ден" ще сте по-добри, по-готови и по-свободни да сбъднете своя мечта или да постигнете някоя своя цел, няма да се получи така. Не препълвайте списъка си с желания, изпълнявайте периодично тези, които можете, за да не си останат само блян. Пък и с времето отговорностите и приоритети ви ще се променят.

Ако сте в 30-те

Грижете се за кожата си по-мъдро

Не става въпрос само за козметичните продукти, които трябва да използвате, за да се чувства кожата ви добре. Може да ви се прииска да опитате алтернативни или природни начини, с които да ѝ помогнете да бъде хидратирана и предпазена от свободните радикали, и това е страхотно. Но трябва да подберете внимателно и да намерите вашия начин да изглеждате добре отвътре навън.

Атакувайте бръчките

Може да забелязвате фини бръчки по лицето, които лесно могат да бъдат премахнати. Обърнете внимание на проблемните зони и започнете да полагате грижи за тях с подходящи продукти, които имат повишено съдържание на витамин С, стволови клетки и колаген.

Повишете активността си

Метаболизмът ви вече не работи със същата скорост, както през 20-те ви години и запазването на добрата форма ще става с все повече усилия. Това са фактите. Не ги казваме, за да ви отчайваме, точно обратното. Подберете тренировките и активностите, които са ефективни за тялото ви и ви карат да се чувствате добре.

Ако сте на 40

Осъзнайте, че малкото е повече

Може да усещате, че не сте това, което сте свикнали да бъдете. Това нищо не означава. През 40-те си години, жените често преувеличават с козметиката, за да се чувстват по-добре. Но в действителност малкото е повече.

Ще изглеждате много по-красиви, ако изградите грима си с няколко семпли акцента. Запазете основата си естествена, но с добро покритие, използвайте руж, за да придадете цвят на скулите и завършете с маскара и червило.

Стимулирайте ума си

С напредването на годините нещата стават предсказуеми. Изживяхте 20-те и 30-те си години в изграждането на рутина, а сега е време да я промените.

Смесвайте, опитайте и направете различни неща, които ще държат ума ви стимулиран и развълнуван. Това ще ви накара да се чувствате освежени и активни.

Върнете се при себе си

По-мъдри сте, отколкото сте били и това е факт. Изживели сте много повече, отколкото може да си представите. И сега е времето да пуснете всичко и да го оставите в миналото.

Върнете се към себе си и нещата, които ви превърнаха в това, което сте. Ако обичате рок, слушайте рок. Отидете на концерти, излизайте. Бъдете личността, която би трябвало да сте, само защото да сте зрели не означава, че вече нямате същите интереси.

Източник: fashioninside.bg