Как да се гримирате, ако носите очила

  • Сподели:
Как да се гримирате, ако носите очила

Очилата са задължителни, когато става въпрос за доброто зрение, но за съжаление не отиват на всички и могат да загрозят лицето - прекрасно гримираното ви лице.

Ето някои съвети как да се гримирате, така че макиажът да не остава скрит зад диоптричните стъкла и големите рамки.

1. Извийте миглите колкото може повече

Извивачката за мигли може да стане вашия нов приятел, защото с нейна помощ ще отворите очите повече, но и ще предотвратите един неприятен факт - допирането на миглите до стъклата и размазване на спиралата по тях.

Внимание: все пак, не я използвайте прекалено често, тъй като прекалената употреба на този инструмент може да начупи миглите.

2. Освежете очите си с изсветляващ молив

Рамките могат да хвърлят тъмни сенки под очите и така да изглеждате уморени, дори и след пълноценен здрав сън. Използването на изсветляващ молив, нанесен на клепачите, ще ви придаде свежест на погледа. За под очите можете да сложите малко коректор.

3. Отървете се от черното

Ако очилата увеличават оптически очите, нанасянето на черна очна линия може да изглежда прекалено тежко. Хубаво е да изберете по-светъл цвят - кафяво, сиво, тъмносиньо или бордо.

4. Използвайте телесни цветове

Този съвет е особено полезен за късогледите дами, защото гримът може да направи така, че очите ви да изглеждат малки. Нанасянето на лека щриха от телесен цвят върху вътрешната страна на долния клепач ще отвори и увеличи очите.

5. Смели устни

Можете да компенсирате факта, че носите очила с масивни рамки, като акцентирате върху устните с ярко червило (горещо розово, наситено червено...).

6. Обърнете специално внимание на веждите

Много е важно да имате добре очертани вежди над очилата - това придава правилна структура на лицето. Ако веждите ви са оскъдни, използвайте специални гримове, за да ги уплътните, но без да прекалявате.