Как правилно да се грижим за кожата през есента

  • Сподели:
Как правилно да се грижим за кожата през есента

Замърсяване, ултравиолетови лъчи, стрес, умора, лошо хранене - всички тези фактори правят кожата ни уязвима. През лятото тя е изложена на още по-силно негативно влияние, заради силните слънчеви лъчи. Често след излагане на слънце се появяват тъмни петна и кожата видимо се състарява.

Затова е важно със смяната на сезоните да променим и подхода си към кожата на лицето - да възвърнем здравия й вид и да елиминираме признаците на стареене. За да постигнем това не е достатъчно инцидентно да положим грижи. Нужно е търпение и постоянство.

Предлагаме ви пет стъпки, които да включите в ежедневния си ритуал за красота:

1. Почистване

Ежедневното почистване на лицето е много важен елемент от грижата за кожата. То остава открито и е изложено непрекъснато на всички вредни фактори, които вече споменахме.

През есента силните ветрове, мъглата и фините прахови частици във въздуха допълнително стресират кожата. Затова е добре поне веднъж на ден да премахваме всички замърсявания, като подбираме подходящ за типа си кожа продукт. Може да помислите и за професионална помощ от козметик.

2. Премахване на мъртвите клетки

Освен ежедневното почистване на замърсяванията, е добре периодично да почистваме и мъртвите клетки на кожата. През есента е разумно да се насочим към скраб с масло.

Освен готови козметични продукти, можем да приложим и домашни маски, които дават много добър ефект: най-популярните сред тях са скраб с кафява захар и скраб с кафе.

3. Хидратиране

През есента и зимата е важно кожата ни да бъде овлажнена през целия ден. Подберете подходящ крем, според типа си кожа и го прилагайте ежедневно. Не забравяйте и нощната грижа.

Хидратирането отвън няма да даде желания резултат, ако тялото не е хидратирано отвътре. Приемът на достатъчно течности под формата на вода, билков чай, плодове и зеленчуци и зеленчукови сокове гарантира, че кожата ви ще изглежда по-свежа и по-млада.

4. Не забравяйте свободните радикали

Освен да хидратира и успокоява, е важно козметиката, която избираме да има и антиоксидантно действие. Свободните радикали състаряват кожата и променят излъчването й.

Антиоксидантите от своя страна елиминират свободните радикали и се грижат за доброто ни здраве. Силни антиоксиданти са витамин Е, витамин С и различни флавоноиди. Цинкът и селенът подпомагат активността на различни антиоксидантни ензими.

И в този случай освен към добра козметика е важно да се насочим и към правилно хранене. Суровите плодове и зеленчуци, кълновете и ядките е добре да бъдат част от ежедневния ни ритуал за красота.

5. Премахване на тъмните петна

Различните типове кожа реагират по различен начин на слънчевата светлина – някои хора са по-чувствителни и по-лесно получават тъмни петна. Причина за това е меланинът - естественият пигмент, определящ цвета на кожата.

Той се секретира от организма в отговор на UV лъчите, за да го защити. Макар че това е полезно за нас, в резултат може да се появи неправилната пигментация и тъмни петна.

В борбата с нежеланите пигментни петна на помощ идва френско-корейския козметичен бранд Jowaé със своята уникална терапия с бял и чрен чай, която има противовъзпалително действие и предотвратява прекомерния синтез на меланин. 

Как правилно да се грижим за кожата през есента

През лятото лицето е изложено на силното негативно въздействие на ултравиолетовите лъчи. Често след излагане на слънце се появяват тъмни петна и кожата видимо се състарява. 

Как правилно да се грижим за кожата през есента

Универсалните серуми, активатори на младост и сияние, помагат в борбата със свободните радикали и появата на пигментни петна.

Белият чай в тази лека формула осигурява красива кожа, независимо от възрастта. Универсалният нощен серум с черен чай озарява, изравнява тена и стимулира подмладяването. След събуждане кожата е видимо детоксикирана.

Как правилно да се грижим за кожата през есента

В детоксикиращия нощен концентрат против пигментни петна лаборатория Jowaé влага ферментирал екстракт от черен чай, който от векове се използва при детоксикиращи ритуали. Тази вековна традиция работи за стимулиране на по-младата кожа и разкрива нейното сияние.

Ферментиралият черен чай на Jowaé е богат на:
- глюкуронова киселина с детоксикиращи свойства,
- пробиотици,
- витамини от група B,
- танини.

Как правилно да се грижим за кожата през есента

Подмладяващият концентрат против пигментни петна на Jowaé активира младостта и се бори с вредния ефект на дневните агресори. Заради високата концентрация на антиоксиданти защитава и възстановява кожата. С двойно повече антиоксидант Лумифенол, с екстракт от бял чай срещу тъмни петна, този серум съдържа също витамини B3 и Е.

Белият чай се смята за най-ефикасното медицинско растение в Азиатската фармакопея. Използва се поради защитните му и коригиращи свойства върху пигментните петна. В тази лека формула осигурява красива кожа, независимо от възрастта.