Младата и красива кожа си има тайна! И тя е...

  • Сподели:
Младата и красива кожа си има тайна! И тя е...

"Чистотата е най-добрата красота!" - Ханс Кристиан Андерсен

Тайната на здравето и красотата започва и свършва с чистотата. Тази вечна истина е валидна и през XXI век, в който индустрията за красота всеки ден надминава себе си, вадейки нови и все по-добри продукти, гарантиращи вечна младост. Но каквото и да правят дамите по този въпрос, винаги опират до почистването - първата и основна стъпка за хубава кожа.

Темата за чистата кожа е още по-актуална през новото хилядолетие и заради глобалното замърсяване, което оказва пагубното си въздействие не само върху природата и човешкото здраве, но и върху кожата. Дори да изкарате цял ден на закрито, кожата пак ще има нужда от почистване, защото ще бъде покрита с фини частици прах и пот.

Проблемът за чистата кожа има и друга страна. Днес почти няма жена, която да не ползва декоративна козметика. Обикновените почистващи продукти премахват само водноразтворимите компоненти. Гримът съдържа и мазнини, които няма как да бъдат премахнати от кожата на лицето само с едно измиване. Нужно е дълбоко и истинско почистване, което ще остави кожата без никакви изкуствени компоненти върху нея.

Затова почистването днес не е препоръчително, а повече от задължително условие за здрава и красива кожа. То е онази стъпка, която рестартира кожата за новия ден, изпълнен с множество предизвикателства, с които трябва да се справи модерната жена. 

Почистването (буквално и метафорично) е основата, върху която се надгражда. Без него всички усилия биха били напразни. Дори и да полазвате най-скъпата козметика, ако кожата не е почистена и подготвена за нанасяне на следващия продукт, похарчените пари ще отидат на вятъра. 

Правилно почистената кожа намалява до 50% възможността да се появят пъпки или разширени пори. Добре почистената кожа диша - една от най-основните функции на кожата, чрез която се набавят незаменимите 20% кислород в човешкото тяло.

Правилно почистената кожа няма нужда от силен грим, защото тя сияе с нежен блясък, който и най-качествената декоративна козметика не може да подсигури. Добре почистената кожа придава бленувания естествен вид, към който всяка жена се стреми, но трудно постига. Особено в ежедневие, което е изпълнено с много стрес!

Все още има жени, които приемат почистването на кожата като неприятно задължение или изцяло пропускат тази важна процедура. В Азия нещата стоят на противоположната страна - там за жените почистването на кожата е не само неотменна стъпка в грижата за себе си, но е превърнато в свещен ритуал. Точно това е тайната на младата кожа на азиатките, които изглеждат по-млади от реалната си възраст. 

Продължавайки древните ритуали за красота на корейската жена, марката Jowaé създава изключително качествена бяла козметика, позволяваща на кожата да разгърне целия си естествен потенциал като цвете, което от пъпка се превръща във великолепно творение на природата.

В Jowaé многовековните традиции на Корея си дават среща с най-новите технологии и последните постижения на науката за красотата на Франция, създавайки уникален продукт без еквивалент - пряк наследник на най-доброто от знанието за човека на Изтока и Запада. 

Френско-корейската фитоактивна козметика Jowaé, която в буквален превод означава "Хармония", респектира не само със своите 93% (и повече) натурални съставки, но и с усещането за коприна, което дамите имат при всеки етап от ползването на един или друг от продуктите - мирис, допир, нанасяне, резултат, постефект... Enjoy...

Младата и красива кожа си има тайна! И тя е...

Терапия с Jowaé

Ритуалът на двойното почистване се изпълнява всяка вечер. Не само оставя кожата перфектно чиста, свежа и сияйна, но и доставя релаксация и спокойствие. Повече от ритуал – терапия!

Младата и красива кожа си има тайна! И тя е...

Двойното почистване - тайната за красива кожа на азиатките

Първа стъпка: олио, гел, балсам или крем... Почистващ продукт на базата на олио почиства грима и замърсяванията.

Втора стъпка: пяна – често лека пяна – премахва всички следи от продукти и освобождава кожата от мъртвите клетки, поддържайки я сияйна.

Финална стъпка: хавлия, напоена с топла вода, наречена Шибуши, оставя кожата перфектно чиста.

Младата и красива кожа си има тайна! И тя е...

Три текстури с отмиване от Jowaé

Лека пяна, чувствено гел-олио и изключтелно нежен ексфолиращ крем се присъединяват към съществуващите продукти с императорски божур: мицеларна вода и почистващо мляко.

Тези нови три продукта се борят със замърсяванията, които се натрупват през деня, както и с упорития грим, дори и замърсяващите частици, които проникват в кожата в дълбочина.

Младата и красива кожа си има тайна! И тя е...

Jowaé или почистването на кожата с императорски божур

Почистването на кожата повече няма да бъде досадно задължение, а момент на щастие! Jowaé черпи вдъхновение от азиатските ритуали за красота и създава нова серия почистващи продукти с иновативни формули, които са наслада за сетивата.

Снимка: ThuyHaBich / Pixabay.com